Jaké technické náležitosti má mít bezpečně sestavené PC?

<< < (2/4) > >>

Roman Lanča:
Nemohu jinak, než souhlasit pánové. ;)
Toto konkrétní téma jsem se snažil právě jednomu takovému "výrobci" vysvětlit, veškeré konkrétní připomínky se vytrácely kdesi do dáli. Nechápal, že výrobek má být nejen funkční, ale hlavně bezpečný.
Spoluobčané z Asie vědí své. :D

Jan Alin:
Citace: Zdenek Rajmont  19.11.2007, 21:38

je pravdepodobne, ze i vysledek bude splnovat veskere nalezitosti a jste z toho venku bez nejakych mericich protokolu ci podobnych drahych blbosti. V pripadech PC to nikdo z bastliru neresi a ja se jim nedivim, ale jednou nejaky stoura prijde

Myslím že prohlášení o shodě založené na pravděpodobnos ti by určitě nebylo prodejci moc platné v případě způsobené škody nebo úrazu. V případě bastlířů kteří si staví PC pro sebe je to asi fuk ale v případě společnosti která by sestavila a prodala PC které by měly konstrukční vadu a způsobovaly v deseti procentech případů požár by to už tak jednoduché nebylo. I z bezpečných komponentů lze sestavit nebezpečný výrobek.
Těžko říct kde najít míru mezi bezpečností a rozumem ale v ignoranci to nebude. :(

raj:
Citace

Myslím že prohlášení o shodě založené na pravděpodobnos ti by určitě nebylo prodejci moc platné v případě způsobené škody nebo úrazu.
Je mu platne, pokud prokazatelne dodrzel od dodavatele navod k pouziti daneho komponentu.

Jan Alin:
Citace: Zdenek Rajmont  20.11.2007, 21:49

Je mu platne, pokud prokazatelne dodrzel od dodavatele navod k pouziti daneho komponentu.

Což bude těžko prokazovat např.při špatném uspořádání prvků (stačí kšanda k hardu) uvnitř PC skříně které způsobí přehřátí a následně vznícení. Já jsem si přesně takhle zničil jednu grafickou kartu protože jsem byl línej tu kšandu uklidit a grafika nechladila. Za celek pak stejně zodpovídá ten kdo PC jako výrobek vyrobil.
Jsou to ovšem jen teoretické úvahy, skutečný problém vznikne jen velmi zřídka a většinou se pak zamete pod koberec.

Jiří Schwarz:
Když už jsme se tak rozjeli, tak ještě jedno téma k bezpečnosti PC:
Jak na unikající proudy?
Unikající proud je možné zjistit u každěho zařízení, které obsahuje v síťovém přívodu filtr s kondenzátory mezi pracovními vodiči a vodičem PE.
Vezmu PC, vyhovuje. tiskárna - vyhovuje, monitor vyhovuje, spojím s druhou sestavou,...
Jsou výrobci a výrobci. Někteří se pohybují na hranici a při spojení více komponentů se dostaneme se součtem unikajích proudů poněkud vysoko. A co když je to prodejna, učebna, internetová kavárna,... kde je vše spojeno a pak podle ČSN 33 2000-7-707 by se měl zřídit ochranný obvod se zvýšenou odolností.
Řešil jste to někdo? Jak připojit "desítku" CYA vodič na PC, když výrobce tam žádnou svorku nepřipravil?
A jak to připojit třeba na LCD monitor?
Považovat PC propojená přes Ethernet  do jednoho hubu nebo switche za galvanicky spojená nebo ne? Přímo spojené se "zemí" vývody na síťové kartě nejsou, ale dá se tam mluvit o nějaké izolační pevnosti? Mám strach to změřit... :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana