Není na závadu jistit sklokeramickou varnou desku třemi jednotlivými jističi?

<< < (5/5)

Štefan Beláň:
TO: Dunda

To jste mne dostal. :'(

Uvažoval jsem pouze z hlediska dotyku na živé části, což je u pojistkových odpínačů lépe zajištěno než u běžných pojistek E27 (E33). Rozměrově není vůbec žádný problém.

Asi máte pravdu v požadavku pro laickou obsluhu, že má být technicky zabráněno záměně velikosti pojistky (doteky).

To mne vůbec nenapadlo.  (doh)

V které normě je tento požadavek, zda v platné nebo rušené, si již nevzpomínám. Můžete uvést normu? (poklona)

Miloslav Dunda:
Pane Beláň, lituji, ale číslo normy nevím. Jsou to normy na výrobu pojistek, tyto normy nikdo z nás běžně nemá. Lze je však vypůjčit ve vědeckotechnic ké knihovně. Skutečně si, ale jejich čísla nepamatuju. Pouze si pamatuju, že se dělí na pojistky pro laickou obsluhu E14, E27 a E33 a pojistky pro odbornou obsluhu. Všechny výkonové pojitky jsou pojistky pro odbornou obsluhu. PN ,PH, PV a pod. Možná by vám blíže řekli dotazem v OEZ Letohrad.   

Štefan Beláň:
TO: Dunda

Nevadí, už jsem to našel.  (zle)

Je to hned ve dvou normách ČSN 33 2000-4-43, příloha IV.,  poznámka k čl. 533.1.3, a v normě ČSN 33 2000-5-53, ve již zmiňovaném článku 533.1.3.  :)

Fojtík Jaroslav:
A coz takhle mit 3 fazovy jistic a za nim 3 vypinace na 3 fazich? 3f jistic vyhovi normam a v pripade zavady vypadne. Pak by se dalo odpojit vypinacem tu spatnou fazi a pokracovat ve vareni na zbylych fazich po nahozeni 3f jistice.

Miloslav Janoušek:
Proč odpojovat fázi která tam momentálně z nějakého důvodu není?   ::)   :o

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana