Není na závadu jistit sklokeramickou varnou desku třemi jednotlivými jističi?

<< < (4/5) > >>

Štefan Beláň:
Citace: Jirka Š.  20.11.2007, 13:25

Jestliže se nejedná o sdružený obvod (dle  Beláně),  znamená to, že mám tu desku zapojenou správně.....? (viz příspěvek výše)

TO: Jirka Š.

Pojistkové odpínače na válcové pojistky vypínají vázaně všechny tři fáze, a proto je lze považovat z hledisky vypínání za vyhovující.

Z hlediska přehlednosti považuji použití pojistkového odpínače za mnohem lepší řešení, než tři jednofázové jističe a další vypínač. 8)

Milan Karvánek:
TO: Jirka Š.
Je v podstatě zcela lhostejné,jestli vámi zamýšlené zapojení je nebo není sdružený obvod. Důležité je, že pokud pustíte do 3 fázového kabelu 3 fáze musí být možnost vypnout vázaně  všechny tři fáze současně  na začátku vedení. Vámi popisované řešení prostě nemá přímou podporu v normách, protože se to běžně nedělá. Zkuste zapřemýšlet, proč by vám asi tak měla vypadnout jedna plotýnka na varné desce? Jedině nějakou vážnou poruchou. A jak se to stane často? A nedáte jí potom stejně opravit do servisu? Prostě se mi zdá že vymýšlíte zcela zbytečně "semtele".

Petr Doležal:
Ještě upřesnění k pojistkovým odpínačům:
např. OPV10 je do 32A
vyrábí se i jako 3+N
snese ručně vypínanou odporovou zátěž
má světelnou indikaci přepálené pojistky (při uzavření jištěného obvodu, ať už spotřebičem či trvajícím zkratem)

Miloslav Dunda:
Přátelé, domnívám se, že pojistkový odpínač pro tento účel nelze použít a to proto, že se jedná o pojistky pro odbornou obsluhu. Nemá totiž žádné zařízení proti záměně proudových hodnot pojistkových vložek a tedy do domácnosti by přijít neměl. navíc se asi nevejde do plastové rozvodnice.

Petr Doležal:
Možná by to nebylo tak zlé. Rozměrák připojuji a ohledně omylu uživatele při výměně pojistek jsem udělal pokus na jištění jen proti zkratu, protože desku nemůžu přetížit jako zadírající se motor.
Do SICHRU jsem dal kaskádu: pojistka PV 32A, kabel Cu2.5 a nepřetěžující odběr nasimuloval zařazením jističe 16A. Výsledek OK

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana