Mohu žádat uhrazení části nákladů od souseda za opravu společného rozvaděče?
Pavel Horský:
Ajajaj, já si nevšiml, že je tam místo N písmenko M. Nojo, to jsem celý já o:-) :D
rostislav šašvata:
Myslím si,že skříně HDS byli v období 70tých let vyzbrojeny jističi IJV.Jednofázov é HDS měli tvar obdélníku s kratší stranou vodorovně.Jest li byli i třífázové nevím.
Zdenek Hejčl:
Ano v té době se používali u VČE u přípojek vrchních 3 jednofázové jističe, litinová skříňka a nulová šína.
Dunda Miloslav:
Náklady nese ten, z jehož potřeb se oprava prováděla. Pokud jte to potřeboval Vy nesete náklady. Pokud by to bylo z potřeb někoho jiného, tak ten někdo jiný. Zřejmě jste dělal novou fasádu a proto jste staré nevzhledné přípojkové skříně vyměnil. v tom případě to vzniklo z vašich potřeb a náklady nesete vy.
Jaroslav Hasala:
Už jsem také setkal s tím, že v přípojkové skříni SIL 60A byly osazené tři jističe IJV. Nejsem si jistý, jestli to takto bylo původně, nebo šlo o nějakou úpravu od nějakého koumáka. Každopádně mi to nepřipadá moc šťastné. Jističe IJV mají dost nízkou zkratovou odolnost, tuším jen 1,5 kA, celkem často se u nich stává, že se "přivaří" a stále propouštějí. Na nějakých starých přípojkách, kde je vysoká impedance a tedy nízké zkratové proudy to není problém, ale většina distribučních sítí je zrekonstruovan á, zkratové poměry se změní a pokud nedojde při rekonstrukci sítí i k výměně takovéto přípojkové skříně, je to doslova časovaná bomba.
V uvedeném případu by soused (pokud je soudný) měl sám uznat, že jste mu učinil "dobro" a měl by vám sám přispět na "svoji" skříň. Ovšem nutit ho k tomu nemůžete, jak psal kolega Dunda - náklady nese ten, z jehož potřeb se oprava prováděla.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana