Jak připojit staré 4 kolíkové 3f zásuvky na proudový chránič?

<< < (2/5) > >>

Pavel Rotrekl.:
To: Pavelka Květoslav

N vodičem v tomto případě proud neprochází, a chránič si tedy vystačí jen s fázovými vodiči.

To: Pavelka Květoslav & jajka

Doporučuje se N vodič do chrániče přivést (tedy na vstupní svorku),  kvůli funkci testovacího tlačítka.

Pavelka Květoslav:
To Dosbaba:
Levnější řešení ? Včem levnější ? Že tam chybí pátá žíla a nakonec se dá 4-pólóvá zásuvka ? To bych označil jako šetření na nespravnym místě .

U chrániče se zapojuje vodič N jen kvůli funkci tlačítka test ? I u dvoupólového ?
Se mi nějak nezdá  :-X

Fuk Tomáš:
Citace: Pavelka Květoslav  14.11.2007, 19:57

U chrániče se zapojuje vodič N jen kvůli funkci tlačítka test ? I u dvoupólového ?
Se mi nějak nezdá  :-X

Nee, taky kvůli spotřebičům, které vodič N používají. To však není tento případ.

Pavelka Květoslav:
Cituji : " Důležitou a základní podmínkou pro bezpečnou funkci chrániče je, že jeho obvodem ke spotřebiči musí procházet všechny pracovní vodiče (L 1, L2, L3, N). "

Pokud spotřebič nepoužívá N vodič ... takže pokud zapojíme do této zásuvky spotřebič,který tento vodič používá,chránič vybaví ?

Jsem to  nikdy nezkoušel ,  proto se ptám ,  nikdy jsem nenapojoval přes chránič 4-pól zásuvku ... tak až mě to potká ,  tak budu o kousek chytejší a nebudu tvrdit že to nejde  (jednicka)

Fuk Tomáš:
Citace: Pavelka Květoslav  14.11.2007, 20:13

Cituji : " Důležitou a základní podmínkou pro bezpečnou funkci chrániče je, že jeho obvodem ke spotřebiči musí procházet všechny pracovní vodiče (L 1, L2, L3, N). "

Pokud spotřebič nepoužívá N vodič ... takže pokud zapojíme do této zásuvky spotřebič,který tento vodič používá,chránič vybaví ?

Jsem to  nikdy nezkoušel ,  proto se ptám ,  nikdy jsem nenapojoval přes chránič 4-pól zásuvku ... tak až mě to potká ,  tak budu o kousek chytejší a nebudu tvrdit že to nejde  (jednicka)

Zkusím to říct jinak. Chránič využívá ke své funkci toho, že je oddělena funkce pracovního nuláku (N) a ochranného vodiče. Pokud tedy máte třífázové čtyřvodičové připojení, musíte při použití chrániče na jednu z těchto funkcí zapomenout. A zapomenout na funkci ochranného vodiče asi nebude šťastná volba.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana