Jak vypadá zóna 2 kolem vany ve výklenku?
Jaroslav Hasala:
Jo, gumová ruka, to se mi líbí :)
Vycházím z reálných možností lidského těla ...
Přístup kolegy Fuksy předpokládá průchod ruky přes stěnu ... :)
Petr Janouškovec:
Citace: Štefan Beláň 01.11.2007, 10:28
Ano, doplňková ochran chráničem 30mA je předepsaná na všechny rozvody nn.
Cituji
"V místnostech, v nichž je koupací vana či sprcha musí být všechny elektrické obvody vybaveny proudovým chráničem (proudovými chrániči) s vypínacím residuálním proudem nepřesahujícím 30 mA. Proudový chránič se nevyžaduje pouze pro tyto obvody:
– u kterých je jako ochranného opatření použito ochrany elektrickým oddělením, kdy pro každé elektrické
zařízení je zřízen samostatně napájený obvod;
– u kterých je jako ochranného opatření použito SELV nebo PELV."
Tak to je zajímavé. Mám několik známých kteří mají již rekonstruované rozvody ale jsem si jistý že chránič mají jen na zásuvku v koupelně. A určitě si nedělali rekonstrukci sami nebo s kamarádem elektrikářem, ale pozvali si firmu.
Pokud by se dělala revize nové instalace kde je všechno v pořádku až na nechráněný světelný obvod v koupelně, jak je to závažná závada?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Jiří Fuksa 31.10.2007, 23:33
...zapíchněte kružítko do bodu A s poloměrem 60 cm (samozřejmě v měřítku) a opište kružnici, přidejte rovnoběžku s delší stranou vany ve vzdálenosti 60 cm a máte vyšetřenu zónu 2.
To je správný postup dle ČSN 33 2000-7-701 obr.701A / b pro koupací vanu s pevnou příčkou.
Štefan Beláň:
TO: Janouškovec
Nová norma ČSN 33 2000-7-701 ed. 2 má účinnost od 01.10.2007.
S účinností od 01.09.2009 nahradí normu ČSN 33 2000-7-701 z června 1997. Do uvedeného data platí souběžně obě normy. ::)
Rozumní projektanti a elektrikáři se snaží vždy postupovat v souladu předpisy s platnou účinností, přestože do data souběžné platnosti nemusí. (jednicka)
Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír 01.11.2007, 13:21
To je správný postup dle ČSN 33 2000-7-701 obr.701A / b pro koupací vanu s pevnou příčkou.
Jste skálopevně přesvědčen, že to platí i v případě - viz obrázek?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana