Je posloupnost zapojení zdroj, jistič, stykač, spotřebič, správně?
Štefan Beláň:
TO: Novák
Nechtěl jsem se dotknout Vašeho bolavého místa. Leč stalo. :'(
Pustil jste se do mne, jako bych ty normy prodával já. Mne to rozčiluje naprosto stejně, tak jako všechny, kdo normy potřebují ke své práci. :-\
rozvaděče si představuji minimálně v provedení, které přikládám. Tak nějak by měly být označeny vodiče. 8)
Vladimír Novák:
TO: Beláň fotku, pěkná práce (poklona)
Já tam ty popisky doplním až se bude provádět revize, neb se obvody při proměřování budou stejně nejspíš rozpojovat a já jsem na dotahování svorek trošku masochista, neb přechoďáky nemám prostě rád a ty vodiče nechci znovu dotahováním deformovat (whist)
Mějte se fajn a děkuju V.N.
Bartoň Jiří:
K tomu obrázku bych měl dotaz. Setkal jsem se s názorem, že v jedné svorce na jističi mohou být jen dva dráty. Jde pouze o názor, nebo je to někde uvedeno?
Je pravda ,že pokud jsou různé průřezy dratů, může ten slabší zůstat volný.
Jaroslav Hasala:
To Bary :
Ohledně tohoto proběhla celkem výstižná diskuze ...
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,6387.0.html
Vladimír Novák:
To Bary: bohužel tech. dokumentace toho Moellera uvádí jen průřez připojovaných vodičů :( ale jestli se nemýlím, tak ty co jsem zapojoval měli stejný průřez po dotažení jsem je ještě pro sichr tahově vyzkoušel. Na dotahování jsem magor, dokud mi nepřezkočí křížák ve šroubu tak to dle mě není pořádne dotažené.
Takhle jsem bohužel vlastní hloupostí roztrhnul svorku jednu svorku proudového chrániče (wall) což jsem si vydělal.
Ještě když jsem teď studoval katalog od Wagošek tak mě napadlo zredukovat počet vodičů přes Wago svorku, samozřejmě s patřičnou proudovou odolností ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana