Jak zlepšit světelné parametry zařivky s konvenční tlumivkou?

<< < (3/6) > >>

Pavel Beran:
nejsem odborník a nejsem laik. Mam vyuční list v Oboru. Vyhláška 50 § 5 . Nasledně Maturitu provozní elektrotechnik a Opakování vyhlášky 50 § 5  a teď studuju VUT v Brně obor silnoproud Vyhláška 50 § 6 v rámci školy ( do roku 2008 platí § 5 ). Celkový problém je v tom že mám za sebou jenom "zakladní montážní práce" Montáže klasických zářivek, zapojování domacích světel atd. něco v rámci 1 leté praxe a něco pod dohledem při brigádách. Na tuto práci nemam čas, bude ji provádět muj otec ( ma vyhlášku ale nevím kolik ). Jeho otázka ale byla: Dělají se předřadníky pro zářivky ? Jak se to zapojuje ? Aby mi tady někdo poradil musím mit v profilu okopírovany papír ? Vím že mám spoustu mezer co se týka znalostí ale doufám že v Červnu si udělam vyhlášku i mimo VUT i když nevěřím že bych se tímto někdy živil...

PS: pak už mě napad jedině že tady vypadám jako LAMA...

Milan Karvánek:
Lama sem, lama tam... já mám v rámci komplexnosti své živnosti také oprávnění na některé specialitky, které ale nedělám denně a než bych studoval příslušné aktuální předpisy, zadám si radši takové práce jako subdodávku u lidí, kteří to dělají denně a levou zadní  ;) . Myslím si, že tohlé fórum je určeno hlavně profesionálům. ...
Schéma zapojení konvenční zářivky bývalo dřív vylepené v každém tělese, dnes bývá často vytištěné na tlumivce, schéma zapojení elektronického předřadníku bývá někdy rovněž vytištěné přímo na něm, ale určitě ho musí poskytnout výrobce (prodejce) v technickém katalogu. Je jasné, že každý nemá zkušenosti stavebních elektrikářů z 80 let, kdy se muselo u min. 30% nově namontovaných zářivek pracně hledat "proč potvora nesvítí" když dostala dobrou trubku TESLA de luxe a startér Poland  (doh). Proto pokládám v dnešní době přebytku hotových kvalitních výrobků zásahy do svítidel za nevhodné a pokud to někdo prostě nezvládá "jaksi samo sebou",  myslím, že ani není nutné to lid obecný učit.

Pavel Beran:
takže vy by jste si zavolal odborníka nejlepe z Prahy a nechal si namontovat předřadník do zařivky? Elektrikáři kterým jsem se ja snažil vysvětlit, co to vubec je, dělali cekovou rekontrukci, kolaudaci atd... znate to v praxi... myslím si že znalosti mám. vim že vše je uvedeno v návodu ale chtěl jsem předejít problemum jako že doporučím toto řešení následně se dozvím že je potřeba extra trubice nebo něco extra. Vím že je lepší kupovat přímo hotový výrobek ( už jsem jich takových par v OBI koupil ) PS: jinak ti kreteni nejsou schopni tam udělat ani pořadně PE... ale neni to škoda 14 dni po rekontrukci měnit všechny zařivky ?

Milan Karvánek:
 Bez komentáře, každý dostane tak kvalitně provedenou práci, jakou si objedná firmu, kolik jí je ochotný zaplatít, jak si to ošetří ve smlouvě, jak ý má stavební dozor....(bigbb)

;D vy asi nejste z Prahy, že vám zrovna "odborník z Prahy" přijde jako taková exotika, takže né, z Prahy určitě být nemusí, stačí odkudkoli z místa, ale musí rozumět své práci, což u majitele elektromontážn í firmy představuje alespoň to, že koupí vhodný materiál v souladu s projektem a smlouvou s investorem. To pro začátek stačí.  :)

Pavel Beran:
Dobře ale pokud to koupím na 4 tělesa za 300Kč tak mam cenu 1200 kdybych to nechal dělat "odbornou firmu" tak zaplatím 3nasobek. Osobně mi to přijde jako drahý špás když Muj děda, otec i ja jsme elektrikáři a myslim že děláme svou práci poctivě...

Ohledně projektu to bylo o hodně složitější a nevim jestli by se libilo otci kdybych to tady rozebíral. Prostě to bylo tak že firma nebyla objednána jim ale 3 stranou která je platila. Nasledně tato firma usoudila že zařízení je drahé a namontovala tam klasiku. Stalo se a ja řeším jak pomoci...

PS: Jsem z Ostravska, chtěl jsem tim jenom říci že za práci dam to same jako za material přestože mame plny barak elektrikářu
PS2: Jestli vas to potěší tak mamka dělala revize výtahu :o) budete jezdit výtahem ? :o)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana