Jaká je definice dvojzásuvky?

<< < (2/5) > >>

JHlávka:
2 zásuvky v dvojrámečku rozhodně považuji za 2 zásuvky, nikoliv za dvojzásuvku. To bychom mohli i pětizásuvku považovat za jeden vývod.

Jaroslav Mrázek:
Dvojzásuvka je jeden konstrukční celek. Pokud osadíte dvě zásuvky a propojíte drátem, tak už se jedná o dva zásuvkové vývody.

Otakar Dosbaba:
Dvojzásuvka: Jeden celek a tudíž jeden přístroj ve společném krytu v jedné instalační 68 krabici = jeden vývod, nelze zapojit na samostatné obvody.

Dvě zásuvky ve vlastních, elektricky oddělených krabičkách, byť spojené designově společným vnějším rámečkem  = dva vývody, možné zapojovat do různých obvodů.

Nevím, co zde více řešit.  :)

Jiří Schwarz:
to Dosbaba
Já se teď projevím jako velikej rejpal - dvě zásuvky, spojené jedním rámečkem, mohou mít dva přívody a mohou být na dvou nezávislých okruzích, mohou mít svoje jištění a tak se může stát, že budou na rozdílných fázích a bude mezi nimi sdružené napětí 400V.
Moc se mi to nelíbí, ale v tuhle chvíli si nevzpomínám že bych narazil na něco, co by tohle řešení porušovalo.
Přehlédl jsem něco důležitého, nebo to tak může být?

Otakar Dosbaba:
Tak to já si zase nedovedu vybavit, čemu by mělo těch 400V mezi dvěmi různými jednofázovými zásuvkami vadit.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana