Jaká je definice dvojzásuvky?

<< < (4/5) > >>

Petr Doležal:
Tak v tomhle případě nejsme ve při. Já měl však za to, že ŠB hovořil o dvou (třech) zásuvkách ve  dvou(troj) krabici, každá na jiný obvod, každá na jiný jistič.
O tomto začal hovořit:
Poslal: Jiří Schwarz      Posláno: 21.09.2007, 10:41

Miloslav Dunda:
pANE dOLEŽEL, PAN bELÁŇ TO MYSLEL JAK PÍŠETE,  ALE OTÁZKA TAK NEZNĚLA.

Milan Karvánek:
TO: DUNDA>  ??  ::)  :-[  :o

Miroslav Zuna:
Když jsem dělal zkoušky na drážním úřadě,byla v testu otázka: Může být dvojzásuvka napájena ze 2 oddělených obvodů? ANO - NE - Jen pokud je jištění obou obvodů ve stejném rorvaděči.Něco takového jsem načekal a nevěděl jsem.Kdo máte katalog ABB koukněte na str.247.Podle názvu je to zásuvka dvojnásobná,Jenže jeden modul můžete vyndat a nahradit jej vypínačem,jak je vyobrazeno na str.246.Kdo nemá papírový katalog najdete na netu.Obj.č.393 2-20062 a 5518-2029 ,též 5518-2069 a 5598-2069.Takže jak potom definovat co je a není dvojzásuvka.Ro vněž bych rád znal definitivní rozhraní mezi lištou a kanálem,rozvodnicí a rozvaděčem,zásuvkou a konektorem,relé a stykačem,krytem jističe a rozvodnicí.A to ani nemluvě o tom jak neutrální vodič N je v sítích AC i v normách nazýván středním,ačkoli střední je vidič M v DC sítích.To je český kocourkov.

Zdenek Hejčl:
To Zuna:
Dvojzásuvka - dvojitá zásuvka pod jedním krytem.
Dvojnásobná zásuvka - dvě zásuvky pod samostatnými kryty v dvojrámečku.
Dvojzásuvku do dvojrámečku s vypínačem nenacpete...
Je na výrobci jak nazve a definuje lištu a kanál, všeobecně - lišta malé rozměry do 100mm kanály nad 100mm. a s ostatními výrobky je to v podstatě samé. Pak si ještě můžete vzít na pomoc normy a vyhledat v názvosloví.  ;)
Popřípadě si objednat výklad patřičných norem s definicemi a specifikací názvosloví.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana