Osvětlení schodiště v 8mi patrovém domě
Otakar Dosbaba:
;D Jasně, že bychom tam dali nějaké to DALI... :)
Jura Krikl:
Dali nedali:-) Ono to zas neni tak naročne řešeni at technicky nebo finančně. Nedavno jsem počital podobný připad a vyšlo to finančně celkem rozumně. Investor za vyšši cenu ziska multifunkčni instalaci. V okamžiku jak se mu to prostě nebude libit, zkusime něco jinyho. Bez zasahu do zapojeni. To se mu tuze libilo:-) Tak proč ne, že:-)
Martin Kurka:
Citace: Otakar Dosbaba 24.10.2007, 10:08
No, chtěl bych vidět to "třípatrové" schéma zapojení. o:-) , tedy pokud by šlo o klasiku s relátky... :)
Ale prosím, jak si račte přát, aspoň je hned vidět, proč bylo EIBUS a DALI a podobné vymyšleno
Otakar Dosbaba:
No, nešlo o to, že bych to nevymyslel, ale o to, že by se s tím asi těžko chtělo někomu v reálu dělat. Jo, mimochodem, když jsem tak v rychlosti nad tím krátce přemýšlel, napadlo mě i stejnosměrné ovládání 24V, použití diod 1N4007 za kačku (pro součet ovládacích napětí) a tím i zlevnění celého zapojení. Ale stejně, co patro, to jedno relé, by muselo zůstat. :) ;) DALI byla slovní hříčka a moderní, asi drahé řešení.
Noolu:
Mám problém: mám mít schématicky zapojené zpožděné shasínání 40W žárovky 15s po rozepnutí a to vše na klasickém 230V. Mohl by mi prosím někdo poslat schémátka, popř. s popisem? Předem díky
noolu@email.cz
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana