ČSN 331610

<< < (2/2)

M. Kříž:
Asi si pane Nováku nerozumíme.... ..

je mi známé, že ITI vydává pro E4/A:

1) OPRÁVNĚNÍ - k revizím vyhrazených el. zařízení dodavatelským způsobem v rozsahu
                          přístroje spotřebiče a ruční nářadí s napětím do 1000 V v objektech
                          třídy A
2) OSVĚDČENÏ - provádění revizí el. zařízení v rozsahu   přístroje spotřebiče a ruční
                          nářadí s napětím do 1000 V v objektech třídy A

V dotazu mi šlo především o získání informace k revizím nepřenosných el. spotřebičů. Podle normy 331610 jsou nepřenosné el. spotřebiče revidovány při revizi elektroinstala ce. Je v kompetetnci RT E4/A revidovat tyto spotřebiče s výše uvedeným oprávněním a osvědčením??

(poklona)  za odpověď

Štefan Beláň:
TO: Kříž

Nevidím důvod, proč by RT E4 mohl provádět revize pouze přenosných spotřebičů.  :o
Zda je spotřebič přenosný nebo nepřenosný - reviduje se naprosto stejně a podle stejné normy.  ;)

Kamil Novák:
Kolega Beláň byl rychlejší...

Spotřebiče ANO, instalace (tedy napojení) už NE.

M. Kříž:

(poklona)  vám všem za váš názor a sdílím ho s Vámi. Chtěl jsem se jen ujistit zda má někdo stejný výklad....

Rozmahel Vladimír:
Rozsahy:    E1 – elektrická zařízení s napětím do 1000 V a nad 1000 V včetně hromosvodů
   E2 - elektrická zařízení s napětím do 1000 V včetně hromosvodů
   E3 – hromosvody
   E4 - elektrická zařízení dle vydaného dokladu (stroje, rozvaděče, EPS, EZS atd.)   
   třída „A“ bez nebezpečí výbuchu
   třída „B“ s nebezpečím výbuchu

TO: Kříž
Ve Vašem osvědčení by jste měl mít jasně napsán rozsah Vaší činnosti.

Viz: http://www.iti.cz/tabid/76/Default.aspx    viz. právní předpisy ke zkouškám RT

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana