Jaký má transformovna 110/35/10 kV vliv na zdraví lidí žijících přes ulici?

<< < (5/8) > >>

Emanuel Kocián:
A co tam bylo dřív, dům nebo transformovna? Vsadím se, že transformovna. A nebo ten dům je dům po původních rozvodných (dřív bylo ve zvyku u transformoven 2-4 baráky vždy postavit pro tento účel),  aby měli zaměstnanci kde bydlet a neměli to daleko do práce.
Takže si pak ještě stěžovat, to už je dost úlet.

Petr Matuška:
Oba články v odkazech jsou zmatečné a neozdrojované. V prvním je statistika o onemocnění leukémií bez uvedení podkladů (byl zohledněn vliv výživy, pohybové aktivity ap. - jaké je zastoupení chudých a bohatých rodin v pásmech do 200m, do 600m přes 600m ? ),  ve druhém je po dotazu na účinky ultrazvuku odpověď na účinky infrazvuku.

RNDr. Attila Sándor, PhD byl někdo jiný téhož jména a vzezření

Fuk Tomáš:
Citace: Petr Matuška  04.07.2024, 13:00

Oba články v odkazech jsou zmatečné a neozdrojované. V prvním je statistika o onemocnění leukémií bez uvedení podkladů (byl zohledněn vliv výživy, pohybové aktivity ap. - jaké je zastoupení chudých a bohatých rodin v pásmech do 200m, do 600m přes 600m ? )
Kromě těchto aspektů mě zaujal ještě jeden - velikost zkoumaného vzorku 10.000 dětí. Pokud je leukemie v Anglii stejně častá jako u nás, tak v reprezentativn ím vzorku 10.000 dětí budou 4-5 s leukemií. Na tomhle stavět nějakou statistiku o vlivu jakéhokoli faktoru vyžaduje hodně bujnou fantazii.

Václav Třetí:
"Statistika je matematická kamufláž chyby." Tímto výrokem začala první přednáška ze statistiky na vysoké škole. Pak nám v průběhu přednášek pan docent (později profesor) mimo jiné ukazoval, jak se dá statistika využít a občas také zneužít k různým účelům. V dobách tvrdé totality to bylo zajímavé a zároveň nebezpečné počínání. Dost často na to vzpomínám v souvislosti s některými dnešními podávanými informacemi, jak byla tato hláška nadčasová.

Martin Babrňák:
mě v hlavě utkvělo jedno přísloví "nevěřím žádné statistice, kterou jsem si sám nezfalšoval"

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana