Jak má byt zabezpečen elektrický plot před dotykem (dětí)?

<< < (2/5) > >>

Josef Prouza:
To Alin: Já osobě ne, ale po mé zkušenosti z dětství, sem se asi v 10 letech vsadil s jedním pražákem v mym věku co jezdil do vsi k babičce, že nepřečůrá přes ten provázek co je u hražení pastvin. No, byl poměrně vysoko a já vyhrál ::)...
To Novák: Má zkušenost nebyla s kolem, na procházce mi táta řikal  nesahej na ten drát, já říkam dyť je to než provázek (jak sem moh vědět že je do něj vpletenej drát),  sáhnu na něj, říkam dyť to netluč-a už sem jí měl až sem si sed na pr... :D

Pavel Horský:
Já nemusím pro zkušenost s el. ohradníkem zacházet až do dětství. Minulý týden jsem byl s rodinou v ZOO Praha. Jak si tak pěkně prohlížím zvířátka, opřel jsem se o dřevěný plot a prsty jsem si na tento ohradník pěkně hrábnul. Musel být na mě asi dost zoufalý pohled, protože všichni opření návštěvníci v tu ránu odstoupili od plotu asi o metr. A to jsem se jen lekl, když jsem si uvědomil, že mám provázek ohradníku v ruce. Co by se asi stalo, kdyby byl ten ohradník aktivní?  (zle)  :D

Jura Krikl:
Ohradniky maji skvělou výšku:-) Zbloudil jsem v horách, pěkně pršelo, v botech vody dva kyble a to celý ve tmě. Jen za kdesi na horizontu prosvítala civilizace. Jse myslel že mně vzal hajnej sukovicí.  3 rany než jsem pochopil co se děje. Pak ještě 2 když jsem nohou ten drát zneškodnil přišlápnutím k zemi. To v čem jsem šlapal poté Vas jistě napadne.

Jarka:
Mate nekdo informace, jake jsou normy na tento plot? Zajima mne konketne norma na vzdalenost od klasickeho plotu. Priklad: objekt je ohrazen klasickym plotem a z vnitrni strany je pridany elektricky plot. Ten je umisten cca 20 cisel od klasickeho, ne-li min. Nekde jsem slysela, ze tato vzdalenost musi byt nejmene pul metru. Nevite, kde bych mohla najit relevantni informace?  (poklona)

Lukáš Rotrekl:
To Jarka: Na tohleto zřejmněšě nic nebude, protože ohradníky jsou primáírně určeny jako lehké mobilní oplocení na pastviny kde by nemělo smysl stavět pevné oplocení. Tudíž určitě nebudou nějak omezovány co se týče umístěmí.
Ohradník by měl být pokud je veřejně přístupný označen výstražnými tabulkami. Jistě malé děti samozřejmně tabulky nepřečtou.

http://www.ketris.cz/dld/ohradniky.pdf tady je něco o ohradnících a i odkaz na normu, kterou ale nemám k dispozici.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana