Jak má byt zabezpečen elektrický plot před dotykem (dětí)?
Georgis Fasulis:
To Janoušek: A taky to trápí děti na vágony občas zbloudilé při svých hrách - respektive spíš to trápí jejich rodiče, neboť dětem už to bývá po úraze většinou jedno!
Znova tvrdím, jako už kdysi při podobných diskusích, že volně přístupné žebříky na nákladních vagónech jsou trestuhodné!!
A argumenty typu: "Nemají tam co dělat" u mě v žádném případě neobstojí.
V tom případě můžeme zahodit ochranu polohou, vést holé vedení přímo ulicemi v metrové výšce a jen je označit, že na ně nemá nikdo sahat.
Absurdní? A nákladní vagón s volně přistupným žebříkem vedoucím bez jakéhokoliv varování zvídavé dítě do pekla není absurdní?
Jaroslav Hasala:
To Fasulis :
Nepoceňujte děti, velmi dobře věděly, že tam nemají co dělat.
Jedna cesta je stavění plotů a zamykaní žebříků, druhá cesta je výchova. Řešením by měl být nějaký kompromis.
Těžko můžete eliminovat všechna rizika, která dětem hrozí, navíc "skleníkové děti" mají obvykle problémy se zařazením do normálního života.
I kdyby se podařilo prosadit to uzamykání žebříků, celkem rychle by se určitě objevil jiný problém.
Velmi dobrý výchovný efekt mají názorné ukázky, co může být následkem různých "her". Jsem jednoznačně pro to, aby byly např. v televizi často ukazovány záběry popálených dětí, rozhovory s těmi, co to přežili - o tom, proč a jak se to stalo ...
Nebo udělat nějaký krátký film s takovouto tematikou a potom ho promítat ve školách.
Je to sice drsné, ale účinné.
Miloslav Janoušek:
To Georgis Fasulis
Z 99,9999......% jsou to děti těch sběračů barevných kovů, ale o tom se nesmí psát. Stačilo by chodit do školy a dávat pozor ve fyzice. ;D
ccc:
El. ohradnik není třeba před , ,dětma,, nijak chránit při prvním dotyku si jistě uvědomí ,že na něj nemají šahat!!!
Georgis Fasulis:
To Janoušek: ta procenta bych hodně ubral, stačí se podívat do černé kroniky v této oblasti za posledních 10 let. A i kdyby to byly děti kohokoliv s jakoukoliv barvou pleti, pro mě je smrt každého dítěte (zvláště takto zbytečná) vždy stejná tragédie.
Co se týká těch znalostí z fyziky, nedělejte si iluze, díváte se na Genzer-Suchánkovu šou Jste chytřejší než páťák? ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana