Jaké použít osvětlení ve skladové hale?

<< < (2/2)

Lukáš Rotrekl:
Zase je těch informací málo.  :).

Co se v hale skladuje. Jsou to palety nebo jednotlivé čokolády? (velikost tzv kritickeho detaliu).

Provoz je 24 hodin nebo 2 hodiny denně.

Jsou regály ke stropu nebo pouze palety stohované na dve tri vrstvy.

Mozna bude stacit stavajici halogeny vymenit za nova svitidla 1x80W za cca 1200Kč kus  i s montáží a bude hotovo. Možná bude třeba udělat novou kabeláž a nebude stačit 100 000Kč.....

Solidni projektant osvětlení nepotřebuje znát jaké požadované osvětlení chcete v luxech, ale stačí když mu řeknete co se v hale bude provádět a jakým způsobem.

Jak říkám, je to spíš na prohlídku na místě než takhle. Toto je dobré pro prvotní návrch řešení, ale ne pro vytvoření konretní nabídky.

Jenom mě zkuste říct, jestli to dokážete nakolik je přesný můj odhad provozních nákladů osvětlení?

Pokud budete mít zájem řešit situaci konktrétně ozvěte se na mejl nebo PM. Na fóru se to myslim nesmí  :D

Jura Krikl:
Jejda jejda překladiště:-) Špatná investice do halogenů s představou pohybových čidel. Co vím o překladištích, tak jeden kamion zboží doveze ze směru Y, palety se rozvezou na jednotlivá místa (hnízda) dle dalšího směru putování a čekají až přijede kamion který jede směrem Z a pěkně se naloží z hnízda pro něj určené:-). Takže neustálý pohyb paleťáků po komunikaci kolem nákladové rampy.
Svítidla halogenová bych vyměnil za výbojky, jak definuje _ Rotrekl. Asi nejelagantnějš í řešení. Nevím jestli je hala vybavená světlíky, nebo je temná jak tajemný hrad v karpatech. Mám na mysli využití automatickém spínání svítidel, aby se nesvítilo přes den.
Ještě by bylo řešení řízení osvětlení, ale bohužel neznám provoz haly. je možnost svítit jen používaná místa (hnízda) a komunikace. Ale to už je spíše automatizace a intelingetní řízení haly.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana