O jaky typ elektrickeho vedeni se jedna na prilozenem obrazku (kolik ma kV)?
Rosomak:
Ochrané vedení je pro nové stavby 12m na každou stranu. Jestli je to to deset m od hranice pozemku, tak to je ok.
Ale co bych zvažoval, tak to je transformátor. jeho brum je např. pro mne velmi nepříjemný. Tj. když člověk sedí večer na zahradě a slyší ten monotónní zvuk, není to příjemné. Doporučuji na pozemek se podívat večer a poslouchat, jestli vám to vadí.
kozidoj:
Mělo by to být vn 22kV.V obcích se tyto rozvody používají.
certicekstistko:
Tak jsem na vás všechny dneska v práci myslel a zjistil jak je to stím ochranným pásmem. Těch ožných rozdělení je hodně, ale jak se shodnem všichni vedení , které je na fotografii spadá do hranice 1kV-35kV a v této hranici jsou ochranná pásma dle zákona (458/00):
a) pro vodiče bez izolace : 7m
b) pro vodiče s izlací základní (vodiče SAX) : 2m
c) závěsná kabelová vedení (Distry,Saxka): 1m
Pokud by vedení bylo vybudováno dle zkona 79/57 jehož platnost byla do 31.12. tam bylo ochranné pásmo 10m!
Sna tím někomu pomůžu a pokud byste měli někdo nějakou připomínku či otázku můžete mi kontaktovat.
Liman Petr:
myslím že je to trafostanice 22 kv na standartní trojfázový rozvod 3*230v . bydlím nedaleké stejné trafostanice a už jsem i ni viděl i koně se pást takže ja v tom zas takovy problem nevidím, jen v případě toho trafa by mohlo docházet k rezonování trafoplechú což by mohlo zpúsobit bolest hlavy až nevolnost
Lukáš Pukl:
podle velikosti izolátorů se jedná opravdu o vedení 22kV.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana