Dotaz na počátku:
Reviduji výrobní provoz pro zjednodušení budovu a jednotlivé části jsou revidované v různých periodách, na čem by nebylo nic zvláštního, jenže bezpečák provozovatele po mne chce abych mimo pravidelné revize na jednotlivé části, každý "rok" vydal i souhrnnou revizi kde bude odkaz na provedené revize dílčích prostor a že na všechny prostory je platná revize - zjednodušeně aby byl jeden papír že vše je "ok".
Dobrá reakce:
Když se nad tím trochu zamyslíme, tak souhrnná revize nebo zpráva o provedené souhrnné revizi nedává moc smysl, protože se žádná revize s jakýmkoliv přídavným jménem neprovádí. Provádí se administrativn í úkon, kdy někdo sebere všechny hotové "dílčí" revizní zprávy a pak je ocituje v jednom souhrnném dokumentu. Takže nejde o zprávu o souhrnné revizi, ale o souhrnnou zprávu o dříve provedených revizích.
Od počátku byla špatně položená otázka, protože bezpečák chtěl jen přehlednou roční zprávu o vykonaných revizích. Když takový přehled objednává a je ochotný to zaplatit, tak má pravděpodobně svůj důvod.
Je škoda, že se autor otázky již neozval.
Radimovi Strycharskému patří díky za to, že myšlenku kterou jsem poslal 30.9. daleko lépe a kultivovaně rozepsal. Obvykle jsem vystavoval Roční zprávu o provedených revizích za rok 20xx.
Souhrnná zpráva o dříve provedených revizích za rok 2025
zní poněkud akademicky a za mne bych to slovíčko "souhrnná" vypustil.
Od počátku bylo jasné, že jde o požadavek na administrativn
í úkon a ne o revize.
Nečekejme od laiků, že budou hovořit stejným jazykem jako RT.
I když BT nemusí být laikem, zvláště když je absolvent FBI
Ale byla to zajímavá diskuse.
V některých velkých firmách mají ve zvyku vykonávat roční audity bezpečnosti, zaměřené na bezpečnost elektrického zařízení. K tomu obvykle potřebují tu Roční zprávu o provedených revizích a kontrolu odstraněných závad. A tak je dobře, když se sejde BT, RT, vedoucí údržby, odpovědná osoba za EZ a někdy i hlavní inženýr. Pokud není žádná PONka, tak je dobrá kávička a dobré slovo. Ale někdy je těch PONek více a to již ani ta kávička nechutí...