--------------------------------------------------------------------------------
Jestli je norma prodávána odborníkovi právě proto, aby ji potřeboval ke své práci, kde přesně končí legitimní práce s tím, co z ní zjistil, a začíná rozmnožování normy vyžadující souhlas Agentury?
A dnes se ptám tako stále dál. Protože smyslem koupě a zpřístupnění normy uživateli není pouze vlastnit nebo zobrazit dokument, ale získané technické poznatky skutečně použít. To je pro § 43 velmi zajímavé, protože návrh zákona jde následně mnohem dál. Za rozmnožování nebo rozšiřování má považovat například tvorbu příruček, softwarových aplikací či databází založených na obsahu norem a také využití textů, dat nebo parametrů pro trénování, ladění či provoz systémů AI.
Svět se prostě zbláznil. Metelesku Blesku !
Prostě už to začíná být křeč. Křeč, která znamožňuje už pomalu jakoukoliv normální činnost.
--------------------------------------------------------------------------------
Tak ještě za sebe :
Nějak se mi to už všechno zdá přes čáru. Svět se zbláznil.
Tyhle diskuse a události, nejen o normách, mi ozřejmily a naučilimě mě několik skutečností, některé jsem už měl umět dávno, ale vzdoroval jsem.
Například jsem pochopil, proč jsou informace nehmotné. A také jak se liší od dat. A ptám se, může se vůbec právo rozumně zabývat něčím nehmotným ? To je asi těžká filozofická otázka.
Schválně : může někdo zakázat např. číslo ?
Otázek je mnoho, ale tento vývoj se mi vůbec nelíbí.
Je také možné, že to s agenturou dopadne podobně jako s televizí. Vymýšleli si tak dlouho, až jim ty poplatky zatrhli úplně. - Ostatně, nebyla by to inspirace ?