Jaký je rozdíl mezi nulováním a zemněním ?

<< < (11/22) > >>

Kamil Novák:
Pánové, abych to upřesnil - já nejsem žádný staromilec, který by se z nějaké nostalgie nebo něčeho podobného nechtěl odpoutat od starých předpisů.

Jen se držím ustanovení, které jsem už tady vícekrát citoval.
A kromě tohoto svého výtahu z 33 2000-1 jste tu doposud ani jeden z vás neuvedl žádný konkrétní odkaz,  že se mýlím.

A opravdu nečekám na nic jiného a jakmile se tak stane, tak bez problémů změním svůj přístup k věci.

Citace: Vladimír Huba  21.05.2007, 16:14

To Novák:
Nehľadajte všetko v normách. Skúste pozrieť trochu vyššie: na vyhlášky, zákony, medzištátne zmluvy alebo až k Ústave.

To je pořád ta samá nekonkrétní omáčka. Já jsem uvedl alespoň citaci z normy. Proč sem Vy, na podporu svého tvrzení některý z vše uvedených předpisů přesně a jasně neuvedete ?

Citace: Vladimír Huba  21.05.2007, 16:14

A ešte trochu zavŕtam: Čo s inštaláciou, ktorá pamätá Beneša, Gottwalda. Tiež postupujete podľa 34 1010? Alebo vlastníte predpisy z tej doby?

Ale vůbec nerýpete.
V jedné z místních textilek dodnes funguje vodní turbína Voight + Siemens z roku 1914, 3x500V, TT, dle zachované (!) dokumentace a provozních záznamů s jednou převinutými vinutími, regulační mramorová deska s úžasně původními "budíky",  dodnes se fázuje za pomocí žárovky se skleněnou čepičkou. Pouze už se nepřipojuje do sítě ručně pákou, ale nudně stykačem.  (ssur)
No a na tuto turbínu jsem dělal revizi a uvědomil si, že v době, kdy se montovala možná ani tvůrci 34 1010 nebyli na světě.
Takže jsem se trochu pídíl, co bylo vlastně před 34 1010. Ale samozřejmě ne proto, abych tyto prehistorické dokumenty použil při revizi, ale čistě ze zvědavosti.  ;)

Miroš Jan:
TO Šigut.

Nevidím žádný rozdíl v tom co jsem uvedl, a v tom co Píšete v posledním příspěvku.  ;)

Miroš Jan:
TO Záhyna L.

(jednicka)  velice trefné přirovnání.  To je jako chtít po trabantu aby splňoval v součané době platné emisní limity.  ;D

Jiří Fuksa:
to: Huba
Gottwaldovu instalaci posuzuji podle předpisů ESČ z roku 1950. Je to celkem tenká knížečka v provedení A5.

Kamil Novák:
Citace: Jiří Fuksa  21.05.2007, 22:39

to: Huba
Gottwaldovu instalaci posuzuji podle předpisů ESČ z roku 1950. Je to celkem tenká knížečka v provedení A5.

Pane kolego, nebylo by možné nějak získat kopii onoho dokumentu ?
Píšu to takhle veřejně, protože předpokládám, že si na tuto publikaci nebude ČNI dělat nárok se svým copyrightem.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana