Od určité úrovně odbornosti a renomé, má dráteník od otrapů pokoj, protože si ho nemůžou dovolit a nemá na ně čas.
Trochu problematické vidím v dnešní době tvrzení
Arogantní člověk se ptá jen proto, aby nachytal, zatlačil nebo prosadil svou verzi.
protože ono to s lehkoživkama fakt jinak nejde, než se naučit teorii a hlídat si provedení. Nebo jsem snad byl arogantní xindl, když jsem se té ubohé lehkoživky zeptal, proč jsem zaplatil za těsnící folii a on mi tam ta okna patlá přímo na pěnu a proč jsem platil držáky, když zničil rámy turbovruty?
V našem oboru je problém stejný, spolehlivých profíků je málo, člověk nemá půl života na čekání, takže nakonec vezme, co je aspoň trochu podobné řemeslníkovi a pak holt musí být jako ostříž a při prvním pochybení ho vypráskat ze stavby. Na holotu musí být přísnost a kdo platí, ten poroučí. Nebo prostě čeká klidně 5 let, až si zavedený profík udělá čas a ještě se modlit, aby nedostal lepší kšeft, který se neodmítá.
Profík si zkrátka může vybírat jak zakázku, tak zákazníka.
Co bude asi častější, je polemika nad cenou komponent, internet je zkrátka vždycky levnější a někomu se to blbě vysvětluje.