Jak být ještě lepším elektrotechnikem, než tím včera?
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 10.06.2026, 22:14
Proč nejhorší.....
Protože se v tomto příspěvku bavíme o těch co se stále posouvají dál, nebo alespoň chtějí posouvat až k hranici integrátorů - viz - lepším než včera
Citace: Milan Hudec 10.06.2026, 22:14
Lidská spokojenost, na které se projevuje i způsob obživy je neměřitelná veličina a stejně dobře se může cítit nerozvijecí se tahač i rozvijející se tahoun.
Každý dle svého gusta.
To jsem nikdy nezpochybňoval a jsa si vědom toho všeho dával jsem práci i lidem kteří měli problém s kombinací vypínačů 6-7-6, ale se sluchátky na uších zapojovali desítky zásuvek denně. Protože mě taková "sériová" práce tak úplně nenaplňovala, byl jsem za to rád, stejně jako oni za "čistou hlavu" a jednoduchou dokola se opakující práci. Ale o těchto lidech tato diskuse není.
Milan Hudec:
Reagoval jsem na toto tvé prohlášení
Nejhorším co může potkat jakéhokoliv odborníka, je stagnace a rezignace.
V mnoha oborech to takto část top odborníků dělá a dožívají v klídečku.
Jiří Kantner:
Citace: Milan Hudec 11.06.2026, 07:49
Reagoval jsem na toto tvé prohlášení
Nejhorším co může potkat jakéhokoliv odborníka, je stagnace a rezignace.
V mnoha oborech to takto část top odborníků dělá a dožívají v klídečku.
Asi tak. Každý asi tuší jak být lepší ale ne každý se touto cestou vydá. Vyžaduje mnoho úsilí, které zpočátku nebývá viděno natož honorováno.
Já myslím že daleko větší problém je, jak nebýt horší. Ne nemyslím to jako ironii. Dennodenně je člověk konfrontován s tím,jak může vypadat realita, kterou nějaký neznalý zákazník akceptuje, zaplatí nebo na co se dá vydat kladná revizní zpráva. Takže pak se tihle lidé sami sebe ptají proč si občas nezjednodušit práci atd. Pár nadšenců co posunou řemeslo o kousek dál se vždy najde, daleko důležitější je, aby lidi nesklouzávali k tomu "klídečku" a místo poctivé práce nezačali vymýšlet jak to nenápadně ošidit, oje*at a zahladit stopy.
Gaussova křivka tu bude pořád, nic nepovede k tomu že by změnila svůj charakteristic ký tvar, jde jen o to jak bude široká a kde bude mít maximum. A víc než na jednotlivci to záleží na podmínkách které je nezbytné splnit.
Jaromír Táborský:
Být ještě lepším? V tom blázinci nových technologií jsem rád udržet krok!
Lázeňská Veverka:
Citace: Jiří Kantner 11.06.2026, 08:19
Asi tak. Každý asi tuší jak být lepší ale ne každý se touto cestou vydá.
Naopak, všichni se touto cestou vydáváme každou vteřinu svého života (dance)
jeden chce být lepší ve vokecávání
jiný ve flákání
další v zašívání na teplém místečku
jiný zdokonaluje své ctr-c / ctrl-v
další jede kontakty a kamarádíčky na správných místech
jiný se zdokonaluje v komunikaci
tamten se zdokonaluje ve své bojovnosti
jiný zdokonaluje svůj obchodní talent
jiný válení na gauči
tamten prodává jen své tituly
Prostě ať se kouknu kam se kouknu, všude vidím snahy o zdokonalování na plný pecky (dance) ;)
Ovšem není pecka jako pecka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana