Znali jste vtipy Vincenta Csirika? Už to jsou jen vzpomínky ...
Tým Elektrika:
Zemřel Vincent Csirik
Zemřel Vincent Csirik. Vincent Csirik nebyl člověk od obecných frází, ale od textů, které silnoproudař potká při práci v rozvaděči, na stavbě i při revizi. Jeho stopa vede hlavně přes TNK 22, nové a rušené ČSN, komentáře k předpisovým normám a témata kolem bytových rozvodnic, rozvaděčů nn a projektování. Pro ...
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Znali jste vtipy Vincenta Csirika? Už to jsou jen vzpomínky ...
Jan Hájek:
Z Prahy do Brna, celý den na konferenci ... a večer zpět.
Celou cestu vyprávěl historky a vtipy, nejvíc ho bavily ty založené na významu slov.
Jako rozený Čech tohle „kouzlo“ přehlížím a beru jako samozřejmost.
Pro Vinciho to ale bylo něco až fascinujícího, hrát si s jazykem, hledat skryté významy a dvojsmysly.
Nejsilněji na mě ale zapůsobily jeho osobní vzpomínky.
Vyprávěl, jak byl jako malé dítě s rodiči po válce na nucených pracích v Lounech, kde byli ubytovaní v tělocvičně na podlaze pokryté slámou.
Nebo jak se jako zástupce ČSSR v tehdejším Leningradě účastnil pokusů o jednotnou normalizaci v rámci RVHP.
Jsem rád, že jsem tuto generaci techniků stihl zažít.
... no a ještě trik ve stylu převozníka na služební cesty: Kdo vypije nejdřív pivo, není řidič!
Jan Franěk:
Osobně si pamatuji dvě roviny pana Csirika. Jeho přednášky o normách a normalizaci, plné informací i dat, ale pro neznalé elektrikáře to bylo spíš uspávající. Večer pak mezi školeními když se hrál třeba bowling, přispěchal v teplákové soupravě, plný úsměvů a vyprávění které rozhodně nikoho neuspávalo. Pln dobré nálady dokázal pobavit a i úplně jinou a mnohem zábavnější formou odpovídat na položené dotazy (drze mimo "pracovní" čas) ohledně konkrétních věcí z norem. Jeho přehled a znalosti byly neskutečnými.
Čest jeho památce. (drinks)
Jaromír Táborský:
Citace: Jan Franěk 06.06.2026, 12:20
Osobně si pamatuji dvě roviny pana Csirika. Jeho přednášky o normách a normalizaci, plné informací i dat, ale pro neznalé elektrikáře to bylo spíš uspávající.
Přesně. Nutno navíc dodat, že to byl poslední člověk který dával na veřejnosti tvář české normalizační agentuře. Tím, že byl osobně stále mezi elektrikáři tvořil i lidskou tvář technickým normám. Teď vnímáme ČAS jako anonymní celek arogantních úředníků. Také co jiného, pořád problémy s normami, omezování při použití textů norem, jsou paranoidní a připadám si jako lůzr když se mám z toho úřadu s někým bavit.
Pan Csirik patřil mezi ty, kteří ti teď umírají bez náhrady. (poklona)
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 06.06.2026, 12:20
Osobně si pamatuji dvě roviny pana Csirika. Jeho přednášky o normách a normalizaci, plné informací i dat, ale pro neznalé elektrikáře to bylo spíš uspávající. Večer pak mezi školeními když se hrál třeba bowling, přispěchal v teplákové soupravě, plný úsměvů a vyprávění které rozhodně nikoho neuspávalo.
Čest jeho památce. (drinks)
Pod toto se mohu klidně podepsat. Zažil jsem to osobně a a nikdy na to nezapomenu.
Čest jeho památce (drinks)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana