Jak dalece vyjednáváte s hlasovým automatem?
(1/1)
Merick Kir:
Hlasový bot rychle a špatně
Digitalizace má pomáhat, ne schovávat neznalost za příjemný hlas. Když elektrikář položí konkrétní technický dotaz, potřebuje přesnou odpověď, ne kolečko obecných vět a výzvu k doplnění toho, na co se ptal předtím. K čemu je rychlá komunikace, když jen rychleji doručí nepoužitelnou odpověď? Voicebot zvládne otevírací dobu nebo stav podání, ale u technické věci musí poznat hranici svých možností. Jinak se z pokroku stane jen automatizovaný zmatek, který práci nezrychlí, pouze ji přesune zpět na člověka.
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Jak dalece vyjednáváte s hlasovým automatem?
Jan Franěk:
A ono se s tím automatem dá vyjednávat?
Nejčastěji komunikuji s automatem u ČEZu. Dost mě ser... štve že se živým operátorem to vyřeším za třetinu času.
Když chci mluvit s živým člověkem a ne "plechovou tlamou", prostě odpovím na jím položenou otázku něco nesmyslného a on přizná že nerozumí. Následně mne přepojí na "živáka" . TO je v případech kdy potřebuji dořešit něco co mi IA nenabízí. TO je taková rada pro ty co IA neradi (drinks) (dance) (poklona)
Jan Yossarian:
V určitých případech by byl opravdu hlasový bot lepší. Jenže to by ho musel sestavit mozek, nikoliv bezmozek. Pravděpodobně digitálná marketér, který se domnívá ... nastaví smyčky tak, že může komunikace především nasrat. A to nemusí být hlasový, i textový assten může spíš zaměstnat, než skutečně pomoci.
Musel jsem si ulevit, protože takového bastarda zkoušel u nás velitel a ještě mu dal i jméno! Když chce být někdo světový za pár korun, vytvoří toto.
Navigace
[0] Index zpráv