Jaké typ dílenských stolů, ponků doporučíte kolegům?

<< < (2/2)

Jiří_Hrubý:
Že je to šubrunk, je vcelku patrné, ovšem ono to bude mít nějaký lejstro od výrobce a to je dneska důležitý. Vím to od  té doby, kdy se musely vyhazovat robustní regály, se stojnami 100x100 a policemi z dubových fošen, protože neměly výrobcem danou zatížitelnost a nahrazovaly se podivně se kroutícími regály z plechových profilů, kde polovinu tloušťky dělal komaxit. Ale měly lejstro a štítky.
Nejen v oblasti rozvaděčů je administrativa základ.
Jinak snad každý montážník co znám, má ponk z rovinných konzol a střešníkových trubek a s dielektrickým kobercem na desce.  (dance)

Jan Bocek:
Citace: Pavel Horský  Dnes v 14:53

A za 25000,-Kč tu opravdu někdo padnul tvrdě na řepu. Ale jak se říká, každá věc má svého kupce, jen záleží, kolik jich bude.

Mám velkou radost, že nejsem sám. Nechtěl jsem napsat sám první příspěvek. A za těch 25 KKč je to jen v základu, protože se šuplíky chtějí již 50 000 Kč.
Přišroubovat nohy k pracovní desce si nedovolí ani výrobce lehkých a levných pracovních stolů.
Takový stůl, sice jen 120 x 80 jsem nedávno koupil za 1000 korun. Vyměnil jsem pracovní desku 20 mm za 40 mm z Hornbachu. Stůl má ale horní pevný rám. Přišrouboval jsem k tomu ještě dva spodní příčníky a diagonální spojku. Snese tech 800-1000 kg také a jsem na desetinové ceně.

Návrháři asi nebyli v nějaké servisní dílně a nemluvili s údržbáři.  Navíc schází jakákoliv fotka reálného výrobku.

Zásada u takových stolu je jednoduchá:
pracovní deska se šroubuje ke hotovému stolu a ne nohy k desce.
Mistr projektant Nehemiáš by toho návrháře měl vytáhat za uši.

Tak takový typ určitě bych nikomu nedoporučoval.
Ponky a banky v údržbách jsme vždy vyráběli sami. A byly k tomu i výkresy.

P.S.
Dielektrický koberec na ponku byl v elektroúdržbác h standard. Ale pod kobercem rovné dubové hladké desky sestavené na zámek, bez mezer. A pod dubovými "parkety" ještě fošně. Ponky z úhelníků a se šuplíky na wercajk.
Před válkou, ale i v 60-70 létech byli výrobci pořádných ponků, kdy byly litinové nohy a šroubované příčníky doplněné dřevěnými šuplíky.

Ale také to bude tou administraci, normalizaci a certifikaci s pochýbným výsledkem.... stojí to za h... ale je na to certifikát a protokol o shodě.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana