Spadl jsi už z lešení?
Tým Elektrika:
Smrt pod lešením není nehoda bez souvislostí
Smrt pod lešením není nehoda bez souvislostí. Smrtelný pracovní úraz na stavbě nelze odbýt větou, že někdo prostě spadl. V tomto případě byl pracovník nalezen pod lešením a událost neměla svědky. Přesný průběh tedy zůstává nejasný. Jenže to neznamená, že nevíme nic. Víme podstatnou věc, lešení vykazovalo vážné závady. Bylo používáno v ...
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Spadl jsi už z lešení?
Jan Franěk:
A počítá se i žebřík? (dance) (dance) (dance) (dance)
Už nikdy nechci mít na stavbě teleskopický žebřík. Měl jsem teleskopické štafle (z těch jsem spadl) a žebřík. Oboje šlo okamžitě do šrotu. A to nebyly sr..ky za pár korun, ale celkem drahé štafle. CHtěl jsem něco kvalitního a stabilního. No, nepovedlo se to (box)
Jinak víte že když kupujete hliníkové štafle a žebříky, že barva plastových doplňků (nožiček) taky naznačuje (neurčuje) o jakou kvalitativní třídu se jedná?
Zdeněk Mazač:
Barva plastových doplňků neurčuje jestli se jedná o hobby nebo profi žebřík nebo lešení.
Profi žebřík musí mít štítek s označením EN 131 Professional nebo ČSN EN 131 nebo i Professional Use.
Profi mají větší nosnost, typicky 150kg /ale některé hobby také/, širší základnu, lepší nýtování, díly výsuvných žebříku nejsou jen zaháknuty, ale mají i pojistku, robustnější konstrukci, větší váhu....
To je psáno v marketingových materiálech /i že třeba že je ten konkretní žebřík Profi/ není důležité, důležitý je dokument výrobce.
Jan Yossarian:
Citace: Zdeněk Mazač 16.05.2026, 15:11
To je psáno v marketingových materiálech /i že třeba že je ten konkretní žebřík Profi/ není důležité, důležitý je dokument výrobce.
No jo marketingových materiálech. Marketing je oficiální lhář aby prodal. Omlouvám se ale podle mistrů propagandy se neřídím.
Zdeněk Mazač:
Citace: Zdeněk Mazač 16.05.2026, 15:11
Barva plastových doplňků neurčuje jestli se jedná o hobby nebo profi žebřík nebo lešení.
Profi žebřík musí mít štítek s označením EN 131 Professional nebo ČSN EN 131 nebo i Professional Use.
Profi mají větší nosnost, typicky 150kg /ale některé hobby také/, širší základnu, lepší nýtování, díly výsuvných žebříku nejsou jen zaháknuty, ale mají i pojistku, robustnější konstrukci, větší váhu....
To co psáno v marketingových materiálech /i že třeba že je ten konkretní žebřík Profi/ není důležité, důležitý je dokument výrobce.
Opravil jsem text, slovo co při psaní vypadlo
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana