Telefonujete při práci pod napětím?
Lukas55555:
Citace: Jiří_Hrubý 10.05.2026, 18:51
Přitom stačí úplný základ, jako kožený, nebo kevlarový rukavice a kleště třeba 98 62 02.
No náš školitel by zásadne nesúhlasil... Kožené rukavice sú pre PPN považované za "vodivé".
Ale asi každý to v nich skúsil , že to ide o v nich...
Jiří_Hrubý:
Citace: Lukas55555 22.05.2026, 18:24
No náš školitel by zásadne nesúhlasil...
Pro práci v dotyku, ovšem ne pro držení izolovaného nástroje, kde se řeší ochrana před obloukem.
Kožené rukavice skončily, když se změnila metodika testování z kuliček na lázeň.
Kůže jinak funguje do propocení, nebo dokud se neumaže a neodře a protože je to neměřitelné a o subjektivním vjemu montéra, kdy cítí třeba na palci, že ráčna začíná brnět a hned je vymění, není možné je schválit pro všeobecné použití pro přímý dotek na živou část.
Jsou tedy zakázané.
Samozřejmě bysme mohli debatovat i o diel. koberečku, nebo botách, štítu, nebo aspoň brýlích, ale zase kdo to má a který zaměstnavatel to koupí.
Když pak v praxi vidím montéry s izolačkou omotaným vercajkem, pak při vědomí, že majitel firmy si co dva roky kupuje nový Lexus, ve stejné barvě, aby neprovokoval, říkám si, že je něco špatně. Ale to je jiné téma a jiná zodpovědnost.
Milan Hudec:
Citace: Slávek Patera 09.05.2026, 11:09
Připomínáte mi pana Hudce, ten je občas taky jinde. Virtuální, zmatečné ... rozumím, že jste určitě lepší textař.
Tak stručně jak mi byl příběh podán telefonem jsem doplnil, abych tam nepřidal nic svého. Pane Hrubý, rád vám dám šanci ukázat své kvality a přenechám část mé zábavy a může to psát sám, ale ubezpečuji, že dodávané originální podklady nejsou ve velké míře publikovatelné .
Apropo ...Zkuste si to přečíst, co jste to vlastně napsal? Možná byste to napsal podruhé jinak.
Tak znovu (příspěvky se mažou, vlákno je asi hájené pro dosažení toho správného názoru), chlap dostal kopanec a rozhodilo ho to tak, že se na práci vyprd, i kdyź ji mohl dodělat, což svědčí o jeho nezocelenosti.
Nevím, co je na tomto konstatování závadného.
Většinou se situace vyvine v pár nepoblikovatel ných vět a dělá se dál.
Pokud někdo pracuje v roli otroka, že bude vyhozen za to či ono, je to v pořádku, sám si zvolil/podepsal pravidla.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana