Na základě čeho hrozí za špatnou elektroinstalaci pokuta 100.000 korun?

(1/4) > >>

František Šohajda:
Na internetu (časopis VLASTA) mají článek takto formulovaný:
České domácnosti čekají kontroly. Za špatnou elektroinstala ci hrozí pokuta 100 000 korun.

Zatím jsem nikde nepostřehnul zákon, kde je to uzákoněno...
Podotýkám, že nejsem proti revizím v domácnostech,maximálně mohou omezit plnění pojisťovny při požáru zaviněným s el. instalace....
Nebo se něco připravuje?? o:-)

Je to v souladu s právními předpisy?

Jan Palička:
Citace: František Šohajda  21.04.2026, 13:24

Na internetu (časopis VLASTA) mají článek takto formulovaný:

Tedy, co Vy všechno nečtete :-)

CSN 331500 žádnou změnu nemá, stavební zákon tohle neřeší, hasiči byty také ne, snad jen pojišťovna v případě maléru. Věcného tam skoro není nic, jak by také mohlo. Takže paní redaktorce, která o tom nic neví, někdo článek poslal. Možná ten pán na videu. Nebo jiný lobbista....

František Šohajda:
Citace: Jan Palička  21.04.2026, 15:37

Tedy, co Vy všechno nečtete :-)

Já Vlastu nečtu, to je jen poznámka pro ty, co tu říkají ,že chtějí zdroj, kde jsem to vzal! (dance)

Radim Strycharski:
Citace: František Šohajda  21.04.2026, 13:24

Zatím jsem nikde nepostřehnul zákon, kde je to uzákoněno...
Podotýkám, že nejsem proti revizím v domácnostech,maximálně mohou omezit plnění pojisťovny při požáru zaviněným s el. instalace....
Nebo se něco připravuje?? o:-)

Je to v souladu s právními předpisy?

To je bohužel vzorová ukázka mediálního bulváru. Texty budí dojem o nějaké informaci, kterou však ve skutečnosti neobsahují. V podstatě všechno v tom článku by potenciálně mohla být pravda a není v něm nic, co by bylo jinak než v legislativě.

Jiří Kantner:
Podobných článků kde jsou lidé záměrně strašeni pokutami   sakncemi  atd. se český internet jen hemží. Link bývá z docela důveryhodného serveru někam jinam.  Nevim kde dotyčný redaktor *ka  bere informace ale je fakt že takový kydy může bez ostychu generovat jen člověk bez špetky technického vzdělání a bez minimálního rozhledu v daném oboru. Šéfům to asi nevadí ,  protože čím absurdnější  titulek a čím nrhoráznější matení  čtenátře tím je větší počet kliknutí na  článčk a pak i na diskuzi. A o to tu jde, z toho tečou peníze. Už nejde o to aby to lidi četli ale jen o počty kliknutí a inkasování peněz z reklamy.
Osobně si zařadím si Vlasta.cz mezi "dezinformační" weby, kde nemá cenu hledat žádné seriozní informace.   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana