Jak popišete svůj oblíbený veletrh?

(1/1)

Martin Ondráček:
Srovnání klíčových veletrhů ISE, CES, Amper a Light + Building
    Čtyři veletrhy, stejné slovo „technologie“,  ale pokaždé jiný svět. CES ukazuje, co zaujme běžného uživatele, AMPER drží pevnou půdu klasické elektrotechnik y, ISE míří do profesionální AV techniky a Light+Building spojuje instalaci, osvětlení a inteligentní budovy. Proč je důležité tyto akce neházet do jednoho pytle? Teprve v jejich srovnání je vidět, kde končí trend, kde začíná praxe a kde se z jednotlivých zařízení stává funkční celek.

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Jak popišete svůj oblíbený veletrh?

Jan Franěk:
Jsa běžný elektrotechnik se zaměřením na automatizaci a podobné systémy, mě zajímají skoro všechny podobné veletrhy. Nicméně z nedostatku času si musím vybírat kdy a kam se podívám. LEtošní rok byl trochu extrém s tím jak dlouho a kde jsem byl. Frankfurt a Brno.

Ve finále mne velmi zajímá která firma kde vystavuje a hlavně s kým se na této akci potkám. Za mne to není o velikosti a naplněnosti stánku produkty, ale o lidech se kterými se snažím udržovat osobní vazby. Jsem v tomto ohledu staromilec. Ne že bych se vyhýbal technologiím, ale pořád jsou pro mne velmi důležité osobní vazby na konkrétní lidi. Mnoho firem si to neuvědomuje, ale často právě tito lidé jsou těmi kdo dělají jejich firmu tou dobrou. Tedy ne ti marketéři a občas ani obchodníci, ale technici se kterými řešíte technické záležitosti, skladníci kteří s vámi řeší skladové zásoby, nebo velmi technicky zdatní obchodníci či zástupci.

Už jsem to psal opakovaně. Novinky mi chodí celoročně do mailů, nebo si je dohledávám na nettu. Velmi důležitým kanálem v tomto ohledu je i zdejší informační kanál na Elektrika.cz.

Nicméně na veletrhy nejezdím pro stohy katalogů, propisky či jiné dárky, ale kvůli lidem z těchto firem. Pak nejezdím domů zklamán, ale většinou příjemně naladěn z dobrých setkání. Jezdit sem pouze za produkty, nemá mne asi prakticky co překvapit a zklamání na sebe asi  nenechá dlouho čekat.

V tomto ohledu musím vyzvednout Frankfurt. Nejen že zde najdu největší koncentraci mnoha různých firem, obzvláště s ohledem na automatizaci, ale v posledních letech vnímám snahu o to aby to bylo přiblíženo i více našemu regionu. Tedy na mnoha stáncích jsou přítomni i zástupci z ČR a tím odpadá jazyková bariéra.

Na druhou stranu velikost Frankfurtu může být i na škodu. Jen těžko se to nechá projít i za dva dny. V tomto ohledu se mi líbí vlastně i regionální akce, kde sice nebývá tolik výrobců, ale kde jsou setkání o dost intenzivnější a nechají se navštívit i během cesty do práce nebo z práce, což zase vyhovuje další skupině řemeslníků.

PS: a tak mě napadá, není zdejší informační kanál také takovým celoročním veletrhem elektrotechnik y?

Navigace

[0] Index zpráv