Jak přivést jednou vývodkou přívodní a odvodní kabel současně?

<< < (6/6)

Martin Kurka:
Citace: Milan_Vala  13.04.2026, 07:19

... potřebuji do něj přivést kabel světelného okruhu, a z něj již rovnou do svítidla.
Bez krabice.
...

A to budete do již tak omezeného prostoru ABB spínače rvát navíc jeden kabel a dvě Wago svorky? Víte jak málo je v ABB místa? Snad jedině nová Cedar řada od Schneideru doporučená kolegou Václavem má prostor na Wago spojky trochu více.

Nebo chcete jít celistvým kabelem bez přerušení PE a N a protahovat skrz 2 vývodky a dva otvory v liště kabel a ten uprostřed opatrně a na míru holit?

Asi máte hodně času a nudíte se a chcete si dokázat, že umíte ušetřit 120Kč v materiálu.
A to asi ještě časově vykrvácíte, protože pokud je již nyní vypínač uchycený zatloukačkami, tak buď má plast kolem zatloukaček rozmlácený, nebo je chycený mimo předepsané díry a vždy se dá očekávat,že vypínač za chvíli nebude držet a budou si vás volat na reklamaci (a jestli jsou takto připevněné i zásuvky....)

Pavel Horský:
Citace: Milan_Vala  14.04.2026, 18:04

Samozřejmě, že je to 6+6. Nechtěl jsem to popisovat puntičkářky, jen jsem psal, ze to prostě není jedna klapka a řazení 1, jak tady někteří naznačovali, že se dá sehnat spínač s dvěma průchody. Ano dá, ale pouze 6+6. Napište mi prosím přesně, co ignoruji. Jaký jiný způsob vyřešení tohoto problému jsem vynechal, ikdyž už do mne "šijete"?

Dle vašeho "profesního" vyjadřování zřejmě nebudete úplně z oboru bytových elektroinstala cí. Mám z vás dost neblahý pocit. Když někdo napíše, že se nechtěl rozepisovat a proto uvedl místo 6+6 jen 6 s obhajobou tohoto uvedením dalších blábolů o počtu klapek (řazení č.6 má jednu....řazen í č. 6+6 dvě)...nějak jste v tom sám dost zabloudil. Myslím si, nebo jsem dokonce pevně přesvědčený, že jste myslel řazení č.5. Nicméně žádný vypínač uvedené řady kromě dvojitého přepínače řazení č.6+6 se nedělá s dvěmi vývodkami.
Ve finále se rozhodnete pro tu nejhorší variantu, která je ještě k tomu všemu srovnatelná s prací průměrného kutila.

Vy jste sem přišel s tím, že jste očekával schválení vašeho vrtání do těl spínačů. Nepochodil jste a s tím jste moc nepočítal. To pak samozřejmě zamrzí.
A místo toho, abyste se z diskuse poučil a vyřešil to celé profesně správně i když dráž než se původně předpokládalo, stále si stojíte za svým "špatným" rozhodnutím.

Prosím moderátora o uzamčení této diskuse, která již evidentně skončila a její další pokračování je jaksi naprosto mimo mísu.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana