Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  VEŘEJNÁ ZÓNA
| |-+  Témata ještě nezařazená do příslušných rubrik
| | |-+  Jak přivést jednou vývodkou přívodní a odvodní kabel současně?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 [2] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jak přivést jednou vývodkou přívodní a odvodní kabel současně?  (Přečteno 2069 krát)
Václav Třetí
*

« Odpověď #18 kdy: Včera v 11:51 »

Netřeba používat drahý Berker. Vypínače přímo osazené dvěma vývodkami (netřeba cokoliv dokupovat) jsou k mání i u jiných výrobců, velice podobné Praktikovi jsou např. Schneider Elda Cedar a cena se zásadně neliší od ABB.

P.S. Vrtání dodatečných děr do vypínačů a zásuvek IP43/44 považuji za kutilské řešení.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... ,  stejně tak vesnickej elektrikář
Milan_Vala
*

« Odpověď #19 kdy: Včera v 15:59 »

poklona  všem za názory na moji osobu. Pokusím se vyjádřit pouze věcné věci zde zmíněné. Pokud bych chtěl jednoduchý spínač (nahradit stávající),  tak v tomto provedení se s dvěma průchody nedělá, pouze řazení 6 (alespoň jsem nenašel). Takže se to bude muset složit z různých typů vypínačů. Ano natloukačky lze demontovat, ale většinou vás některá "zradí". Takže řešení v tuto chvíli vidím tři.
1. nákup/dokup drahých šestek a složení kočkopsa
2. sehnání gumové průchodky pro dva kabely - pokud bude pasovat. Cenově to určitě nebude více než ty nové vypínače.
3. oddělání vypínačů ze zdi a nová montáž těsně k liště, kdy se před tím vyvrtají dva boční otvory a nebude nic vidět.
Montáž další průchodky ze spodu vidím jako poslední a nejvíc pracné řešení.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

« Odpověď #20 kdy: Včera v 16:20 »

Pokud bych chtěl jednoduchý spínač (nahradit stávající),   tak v tomto provedení se s dvěma průchody nedělá, pouze řazení 6 (alespoň jsem nenašel). Takže se to bude muset složit z různých typů vypínačů. Ano natloukačky lze demontovat, ale většinou vás některá "zradí". Takže řešení v tuto chvíli vidím tři.
1. nákup/dokup drahých šestek a složení
Nějak netuším, proč skládat kočkopsa, že šestka umí to samý co jednička a ještě něco navíc, to předpokládám víte z učení.
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

« Odpověď #21 kdy: Včera v 17:51 »

poklona  všem za názory na moji osobu. Pokusím se vyjádřit pouze věcné věci zde zmíněné. Pokud bych chtěl jednoduchý spínač (nahradit stávající),   tak v tomto provedení se s dvěma průchody nedělá, pouze řazení 6 (alespoň jsem nenašel). Takže se to bude muset složit z různých typů vypínačů. Ano natloukačky lze demontovat, ale většinou vás některá "zradí".

Myslím, že si pletete i číslování řazení. Pokud vím, tak se dvěma vývodkami (vrchní a spodní se dělají jen v Praktik č.6+6)...ale třeba se pletu já.

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E2A, E2B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: horac@podborany.cz
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

« Odpověď #22 kdy: Včera v 17:58 »

Takže řešení v tuto chvíli vidím tři.
1. nákup/dokup drahých šestek a složení kočkopsa
2. sehnání gumové průchodky pro dva kabely - pokud bude pasovat. Cenově to určitě nebude více než ty nové vypínače.
3. oddělání vypínačů ze zdi a nová montáž těsně k liště, kdy se před tím vyvrtají dva boční otvory a nebude nic vidět.
Montáž další průchodky ze spodu vidím jako poslední a nejvíc pracné řešení.

1. Proč složení kočkopsa? Prostě použijete spodky se dvěma vývodkami a ty budou normálně sedět. Žádný kočkopes. Někdo to zprasil a tuším, že v tom budete pokračovat, což je mi celkem líto.
2. Neseženete, pro uvedený design se nedělají. Není důvod.
3. Výborně, takže si to stejně provedete po svém. Po předchozích radách zkušenějších kolegů tyto ignorujete a tak vám přeji už jen příjemnou práci.

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E2A, E2B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: horac@podborany.cz
Milan_Vala
*

« Odpověď #23 kdy: Včera v 18:04 »

Samozřejmě, že je to 6+6. Nechtěl jsem to popisovat puntičkářky, jen jsem psal, ze to prostě není jedna klapka a řazení 1, jak tady někteří naznačovali, že se dá sehnat spínač s dvěma průchody. Ano dá, ale pouze 6+6. Napište mi prosím přesně, co ignoruji. Jaký jiný způsob vyřešení tohoto problému jsem vynechal, ikdyž už do mne "šijete"?
Jan Palička
*

« Odpověď #24 kdy: Včera v 18:04 »

Tohle mi udělat na stavbě dodavatel, tak předělává nebo letí....... zle
Stran: 1 [2] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (2)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.052 sekund, 23 dotazů.