Jak dopadla návštěvnost sousedního veletrhu Light+Building 2026?

(1/1)

Tým Elektrika:
Závěrečná zpráva Light + Building 2026 ve Frankfurtu
    Light + Building 2026 ve Frankfurtu proběhl 8.–13. března 2026. Zúčastnilo se 1 927 vystavovatelů ze 49 zemí. Veletrh navštívilo 144 767 lidí ze 143 zemí. Nejvíce zahraničních návštěvníků přijelo z ...

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Jak dopadla návštěvnost sousdního veletrhu Light+Building 2026?

Jan Franěk:
Přiznávám že jsem čekal o něco větší návštěvnost, protože tento veletrh toho nabízí fakt hodně.
Nejen že je zde mnoho vystavovatelů, ale i jejich stánky dosahují mnohem větších rozměrů. KDe se na Amperu bavíme o stáncích nejčastěji okolo 50m2, zde potkáte stánky o rozloze 300m2 a více. Několik hal s více patry. Pozitivně vnímám i to že mnoho vystavovatelů má pozvané regionální zástupce z ČR a tak se v mnoha firmách domluvíte i bez znalosti němčiny nebo angličtiny.
Jistou nevýhodou je pak právě samotný rozsah výstavy. Nemáte šanci to během jednoho dne ani "proběhnout"  a usuzuji že k tomu abych mohl "v klidu" projít vše co mne zajímá, potřeboval bych k tomu 2-3 dny.

Miroslav Minařík:

Potvrzuji co říká Honza o tom rozsahu. Jen bych dodal, že na L+B bylo asi víc osvětlení, než instalace. Kluci z Mylight přijeli ještě od den dříve a byli rádi, že stihli naplánované.
Ale to je společné i pro Amper. Obě události prakticky nelze srovnávat v duchu lepší/ horší. A také záleží úhel pohledu konkrétního hodnotitele.

Dlouhá léta tvrdím, že není dobré se ptát mě "jaký byl veletrh" ten a ten. Pokud se na veletrh dostanu, vždy je pro mě přínosný a stojí za to. Ale o tom udělám samostatný článek mimo toto vlákno.

Jan Franěk:
Velkou výhodou je určitě fakt, že si tam najde díky velikosti  "to své" snad každý.

Za mě jako návštěvníka bylo ve finále přínosem oboje, jak Frankfurt, tak Brno i když každé trochu jinak.

Jan Yossarian:
Na light building jsme byl před dvěma ročníky. Za mě pěkné, jen časově z ruky. Souhlasím, že reálná efektivita na tom veletrhu je minimálně tři dny. Ampér je dostupnější i časově méně náročný. Ale zase na Ampéru slyším jen "malé české destiláty",  jak už v jiném vlákně někdo napsal "odpovídající velikosti českého trhu".

Navigace

[0] Index zpráv