Ten otravný marketing je dlouhodobě standardem. Po jeho odfiltrování je šance najít zajímavé produkty a vychytávky.
Osobně nejdu po těch hlavních novinkách. Ty většinou znám z mailingu jednotlivých firem, nebo od jejich obchoďáků. Rád nacházím zajímavé drobnosti, zpravidla silně na okraji hlavního zájmu marketingového oddělení. Proč? Protože jsem se večer s Mirkem shodli na tom, že vystavovatelé se na popud těchto lidí snaží propagovat to, co se nejvíc prodává, tedy je i zároveň nejvíce známé mezi zákazníky. Ale o to osobně úplně nestojím. Mirek to umí přesně pojmenovat, já to cítím spíš intuitivně.
Kdysi jsem dost udivoval a i štval velkoobchody, když jsem objednával hromadu "drobností" které jsem našel na Ampéru nebo v doneseném katalogu (jo, kdysi jsem si je opravdu nosil do technické knihovny) a které jsem si potom po večerech prolistovával. Například před lety ještě ne zcela běžné koncovky na propojovací lišty, nebo kryty na jejich volné pozice, či různé přídavné svorkovnice a podobně. Tato konfekce nabyla u VO skladem. NIkdo o ní nevěděl a tedy ji nikdo nesháněl a nekupoval.
Vždycky najdu na podobné akci alespoň pár "doplňků", které stojí za to objednat a vyzkoušet.
Druhým důvodem podobných návštěv je právě to setkávání
Díky za to i Thomasovi z HAGERu že to zorganizoval. Pokec s kolegama o zkušenostech v automatizaci budov (nejen o ní) byl velmi zajímavý.