Vyrazíš na AMPER nebo Light+Building 2026?
Miroslav Minařík:
O ničem nevím.
Jan Yossarian:
Citace: Miroslav Minařík 15.02.2026, 12:10
O ničem nevím.
Já také ne! (dance) Nevidím důvod tam jezdit. Z našich stěžejních dodavatelů tam nikdo není už roky a evidentně je změna pořadatele nijak nemotivovala.
Pavel Horský:
Rozhodnuto. Bude jedna noc spojena s návštěvou Amperu, kde si po dlouhé době udělám obrázek o tomto kdysi věhlasném veletrhu a s vyzvednutím baskytary ze servisu výrobce baskytar věhlasného Honzy Růžičky. Večer skočíme na škopek do pivovaru. Jde vždy o to si to vše udělat trošku hezké (drinks) (dance)
Miroslav Minařík:
Včera jsme dorazili do Frankfurtu. Přípravu jsem si děla dopředu a je mi jasné, že vše, co bych chtěl zachytit, nemohuv takovém krátkém čase zachytit. Tentokrát to provedeme akčněji. Můj sparing partner je Honza Franěk. A začnem záplavou noveho v Hageru.
Večer u (drinks) jsem zaznamenal tradičně silnou skupinu ELKOV v čele s Michalem Vodičkou.
V tomto modelu návštěvy veletrhu se člověk dozví více, nikoliv koukání na novinky na stánků nebo od promototérů značek, ale později, neformálně. Ale k tomu musí být někým vytvořeno prostředí. My si ho v Česku vytváříme Elektrickou spojkou. Zde ho připravil Thomas Grund (Hager). To je ten okamžik, který veletrh dělá veletrhem.
A pak mohou přijít ty novinky, polonahé hostesky a otravný marketing ... No to ne!
Jan Franěk:
Ten otravný marketing je dlouhodobě standardem. Po jeho odfiltrování je šance najít zajímavé produkty a vychytávky.
Osobně nejdu po těch hlavních novinkách. Ty většinou znám z mailingu jednotlivých firem, nebo od jejich obchoďáků. Rád nacházím zajímavé drobnosti, zpravidla silně na okraji hlavního zájmu marketingového oddělení. Proč? Protože jsem se večer s Mirkem shodli na tom, že vystavovatelé se na popud těchto lidí snaží propagovat to, co se nejvíc prodává, tedy je i zároveň nejvíce známé mezi zákazníky. Ale o to osobně úplně nestojím. Mirek to umí přesně pojmenovat, já to cítím spíš intuitivně.
Kdysi jsem dost udivoval a i štval velkoobchody, když jsem objednával hromadu "drobností" které jsem našel na Ampéru nebo v doneseném katalogu (jo, kdysi jsem si je opravdu nosil do technické knihovny) a které jsem si potom po večerech prolistovával. Například před lety ještě ne zcela běžné koncovky na propojovací lišty, nebo kryty na jejich volné pozice, či různé přídavné svorkovnice a podobně. Tato konfekce nabyla u VO skladem. NIkdo o ní nevěděl a tedy ji nikdo nesháněl a nekupoval.
Vždycky najdu na podobné akci alespoň pár "doplňků", které stojí za to objednat a vyzkoušet.
Druhým důvodem podobných návštěv je právě to setkávání (drinks)
Díky za to i Thomasovi z HAGERu že to zorganizoval. Pokec s kolegama o zkušenostech v automatizaci budov (nejen o ní) byl velmi zajímavý.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana