Co ses naučil na elektroinstalacích v zahraničí ty?
(1/1)
Martin Ondráček:
Poznámky ze stáže na elektromontáží ch na západě USA
Polovina našeho ročníku zamířila za hranice na zkušenou. Ne, že bychom byli tak uvědomělí, byla v tom spíš touha po dobrodružství a taky proč ne. S odstupem času to bylo opravdu nejlepší rozhodnutí. Shánět dobrou praxi v Česku také není snadné. A tak pokud někdo dostanete šanci, berte ji. Sepsal jsem několik krátkých vzpomínek. Tehdy jsem netušil, že bych měl vše dokumentovat, jinak by to bylo i s perfektními fotografiemi ...
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Co ses naučil na elektroinstala cích v zahraničí ty?
Miroslav Minařík:
Psal se rok 1992, 1993. Nejvíce Stuttgart a okolí, pak Mannheim, Frankfurt a Berlín. Tehdy nás nenechali oficiálně na elektrické zařízení sáhnout. Bylo to moc brzo po revoluci. Ale montáž podpodlažních systému Ackermann všech typů, hohlraumboden, doppelboden a estricht ... Tehdy jsem OBO vůbec neznal. Zahraničí doporučuji všem. Člověk kromě jiného také zjistí, že všude chleba o dvou kůrkách.
Jan Yossarian:
Já se naučil v zahraničí brzdit s českou vervou vše vyřešit za každou cenu. Prý jsme tím Češi typičtí. U nás se tomu říká zlatý český ručičky. V zahraničí když nemá vše k tomu abych mohl práci dělat, tak ji nesmím dělat.
Jozef BABJAK:
Odpoviem vo všeobecnosti, nielen a nie nutne o elektroinštalá cii: Vďaka svojmu povolaniu som prešiel severnú pologuľu od Soulu po San Diego. Naučil som sa dve veci:
1. Slovensko nie je vôbec špatná krajina na život.
2. Slovensko nie je pupok sveta a s veľkou pokorou sa máme čo od sveta učiť.
Miroslav Minařík:
Citace: Jozef BABJAK 15.02.2026, 21:02
Odpoviem vo všeobecnosti, nielen a nie nutne o elektroinštalá cii: Vďaka svojmu povolaniu som prešiel severnú pologuľu od Soulu po San Diego. Naučil som sa dve veci:
1. Slovensko nie je vôbec špatná krajina na život.
2. Slovensko nie je pupok sveta a s veľkou pokorou sa máme čo od sveta učiť.
Krásně napsáno! O0 100% souhlas!
Apropo v San Diegu je sice známá zoo kam frčel Méďa Béďa, ale my tam stihli jen letadlovou loď USS Midway. A skoro celý den v ... :-)
Navigace
[0] Index zpráv