Uzemňovat či neuzemňovat svorku PEN v HDS?

<< < (5/5)

Pavel Horský:
Citace: Jiří_Hrubý  16.02.2026, 10:14

A víte že náhodou není?

Tak to opravdu nevím.
Montáže již neprovozuji spoustu let a vždy jsme si do HDS odvod zapojovali sami za pomoci gumové vložky a dielektrických rukavic. Před časem jsem slyšel, že měl někdo problém s ČEZem s tím, že si to připojil sám, tak jsem měl za to, že by nepověřený montér od ČEZu neměl do HDS jakkoli zasahovat. A máte samozřejmě pravdu. Stačí blb, který jen tak ledabyle zapojí PEN a je vymalováno.

Jiří_Hrubý:
Co vím, tak byla nějaká snaha protlačit jako téma na sjezd cechu ty nejčastější chyby, protože pár případů poškození skříně různým způsobem, nebo špatného připojení právě PEN (jednou konkrétně na svorku pro zemnící pásek, tedy pod svorku měřící  (zle) ),  rozlámané držáky pojistek, vysypaný písek, provrtané skříně, šrouby trčící z ER k pojistkám atd. było docela propíráno, ale těžko říct, jestli nebyly na programu důležitější témata, jako dovolená, jak nesou slepice, jaký mají králíci přírůstky a kde bude pivo v akcí... o:-)

František Šohajda:
Citace

Jedinou výjimkou je eon, který je ovšem za svůj pragmatický přístup občas kritizován,

Ano EGD to tak má....(Co jsem se bavil s vedoucím provozu, je to pro nějaký smrťák a spousty úrazů v HDS)....
Někdy museli i jezdit na poruchy zkratem v HDS, bylo to v  podružných venkovních rozvaděčích s pojistami...
Tak to dali do PP.Tlačili na to jejich bezpečáci!
Ale dá se domluvit i s nimi na okrscích..Třeb a to potřebuji dnes zapojit,oni nemohou.....

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana