Znáte novou WagoStožárovku?

<< < (8/9) > >>

Milan Hudec:
Přesně tak, přeci jen třebas 20m kabelu už něco váží.

Pavel Horský:
Ano, ve svítidlech je odlehčovací spona, na které pak celý kabel visí. A váha CYKY-J3x1,5mm2 je cca 0,09kg/m, což je naprosto zanedbatelné. Kabel není namáhán vibracemi, povětrnostními podmínkami, jen si tiše visí v trubce. Jsem v pohodě.

Jaromír Táborský:
Také myslím, že váha napájecího vedení ve stožáru ke svítidlu je nula, nula nic. U stožárů mě spíš zajímá řešení proti blesku, ale to je mimo toto téma. To Wago je dobré a škálovatelné. Pokud potřebuji, docvaknu si další svorku a je to. A jak je to s požadavky na vyšší krytí? Pro mne je stávající provedení dostačující, ale už seněkdo zmiňoval o vyšším krytí IP. Nikdo ale neuměl zdůvodnit proč je potřeba vyššího krytí ale stejně se ptám.

Pavel Horský:
Citace: Jaromír Táborský  24.03.2026, 21:55

A jak je to s požadavky na vyšší krytí? Pro mne je stávající provedení dostačující, ale už seněkdo zmiňoval o vyšším krytí IP. Nikdo ale neuměl zdůvodnit proč je potřeba vyššího krytí ale stejně se ptám.

Požadavek na vyšší krytí IP by měl vycházet z protokolu určení VV. U venkovní světelné instalace to řeší např. ČSN 33 2000-7-714 ed.2 čl. 714.512.2.1. Ano, můžeme namítat, že jde zřejmě vyloženě o svítidla jako taková a ne o stožár. Nevím  :(
O ostřiku svorkovnice se asi nedá mluvit. Jediné, co může působit na svorkovnici jsou kapky možné kondenzace uvnitř sloupu. Vzniká ve stožáru kondenzace či nikoli?

Jaromír Táborský:
Citace: Pavel Horský  25.03.2026, 07:45

Požadavek na vyšší krytí IP by měl vycházet z protokolu určení VV.

Souhlasím, ale to je myšleno ve vazbě na další zařízení ve sloupech dnes instalovaných. Představte si, že přichází dodavatel se "zařízením" do stávajícího sloupu který tam už stojí tři roky a chce na svorkovnici vyšší IP jen proto, že jeho zařízení to vyšší krytí IP má. Netýkal se to mé práce, jen sem u toho byl a tak přemýšlím nahlas :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana