Znáte novou WagoStožárovku?
Ivan Polínek:
U těchto svorek, kde je připojení kabelu shora, už odpojení není problém.
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 18.03.2026, 08:27
Asi uplně nerozumím.
Já na svorkovnici vidím u každé fáze čtyři pozice a u PEN to samé. PEN je pak funkčně spojená s PE přes DIN lištu....a pravda, chybí mi tam N a to vidím jako problém.
Nicméně lze do svorkovnice připojit až 4 kabely.
Od videa jsem čekal, že bude obsahovat rovněž připojování kabelů CYKY-J4x10mm2 a následné uzavření stožáru dvířky. Jelikož jsou vstupy do svorkovnice v jedné řadě a vodiče CY10mm2 je potřeba ohnout do pravého úhlu s co nejkratším zapojovacím koncem, myslím si, že bez jistého profesního grifu to nebude až tak jednoduché jak se uvádí.
Musím výrobci položit několik dotazů. Doufám že toto vlákno z Wago někdo sleduje.
Jak připojím CYKY-J3x1,5mm2 ze svorkovnice do svítidla?
Pokud přes "nacvakávací" pojistkový spodek, jaké je jeho objednávací číslo a jakým způsobem se instaluje na základní svorkovnici?
Lze doplnit více pojistkových spodků pro připojení další CYKY-J3x1,5mm2 např. pro rozhlas, vánoční výzdobu apod.?
Kam se připojují vodiče N?
Jsou již k dispozici i svorkovnice pro soustavu TN-C-S, nebo se jejich výroba plánuje?
Lze připojit vodiče Al s ošetřením spoje kontaktní pastou?
Tak jsem si situaci nasimuloval ve smyslu naohýbání desítky, tak jak uvádíš, no nemožné to není, ale strašná drbačka, rozhodně jsem byl pomalejší a více udřenej než u šroubových bočních, navíc trochu nejistota, jestli dekl stožaru nebude tlačit na izolaci vodičů (zde bych když už ocenil nějakou izolační mezivložku.
Budu trochu hnusnej, ale rád bych viděl zapojování od chlapa co to vymyslel a u odbočovacího stožáru obzvlášť s výsledkem jakž takž srovnaných vodičů, a tím nemyslím jeden vzorový stožár, ale pěkně celou šichtu.
Tím nerozporuji větší šikovnost profi montérů.
Milan Hudec:
Pokračování, u šestky (TN S) jsem o chlup rychlejší oproti klasice, leč prsty při ohýbání trpí, dělat to celý den bych nechtěl.
4mm je v pohodě, tam bych výhodu viděl.
Veškeré pokusy jsou v rukavicích, bez nich je montér odřený o hrany sloupu "jak sviňa".
Výsledek za mne: používat tuto svorku pro vodiče 6 a výše u sloupů menších průměrů je úplně na .....o
Pavel Horský:
Mě by ale opravdu zajímalo video, kde montér zapojuje min. 3 kabely CYKY-J4x10mm2 se zachováním ohybů vodičů v úhlu 90° a zavíráním krytu výzbroje stožáru.
A to nerýpu. Opravdu mě to zajímá co do pracnosti a místa mezi svorkovnicí a konstrukcí stožáru.
Nechce zástupce Wago navštívit letošní Elektrickou spojku s kusem stožáru se svorkovnicí a kabely? Myslím, že by to byla opravdu dobrá prezentace.
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský 23.03.2026, 07:37
Nechce zástupce Wago navštívit letošní Elektrickou spojku s kusem stožáru se svorkovnicí a kabely? Myslím, že by to byla opravdu dobrá prezentace.
Už jsem to navrhoval, jen ne s tím stožárem. Asi nebude nic běžného si "ufiknout" kus stožáru, ale "reálnou cestu" bych viděl. Navíc s Wagem nemusíme naštěstí hovořit jazykem koncernu.
Uvidíme! (drinks)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana