Jak si představit samostatné odjištění nouzového osvětlení?

<< < (6/6)

Pavel Čermák:
Tak tím je rozhodnuto, aď si to píšou hasiči. Jsem zvědav, jak budou bez znalosti instalace
zkoušku provádět. Už to vidím, jak jim u toho budu stejně muset asistovat.

Jakub Kryl:
Citace: Pavel  Čermák  24.12.2025, 20:07

Tak tím je rozhodnuto, aď si to píšou hasiči. Jsem zvědav, jak budou bez znalosti instalace
zkoušku provádět. Už to vidím, jak jim u toho budu stejně muset asistovat.

Proto asi hasič který má na starosti dokumentaci staveb alespoň teda tady u nás požaduje samostatný jistič pro NO, který bude řádně označen.

I tak zněl požadavek TIČR na jedné stavně v Praze + doplnění o hlídání stavu běžného osvětlení.

Jinak se mi dnes dostala do rukou dokumentace, kde je řešeno NO a takto je to prý dle TIČR v pořádku. Písemně to nemám, jen per huba. Viz. přiložení snímek.

František Šohajda:
Citace: Pavel  Čermák  24.12.2025, 15:50

No a už jse to oprávnění osoby způsobilé někdo zkoušel získat? Kdo ho uděluje (TIČR,HZS?)
Co to tak asi může obnášet?

Já jsem na tuto práci poptával lidi, co  to měli...Co vím ,je to jak u RTE .Oprávnění se vydává na 5 let po nějaké zoušce..(konrétně jsem se neptal) měl ale razítko od HZS a nějaké číslo...
Možná kolega Hudec má nějaké podrobnosti.Al e i u bezpečáků se dělají zkoušky na 5 let, doplnění třeba pro stavby-také zvláštní zkouška na 5 let...a další....

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana