KUTIL: Co dělat, když v bytě náhle všechno zhasne
Milan Hudec:
Vždy to záleží na odvaze (můžeme říci risku, nezodpovědnost i) kutila, kam až s výměnou pojistek dojde.
Ono je rozdíl kutil s kombinačkama a třebas emeritní rozvoďák s výbavou a zkušenostmi, ten obvykle zaobstarává za pívo takto celou ves.
Jiří Kantner:
Prvotní asi je ověřit, že se nejedná jen o lokální závadu na rozvodu který je už můj.
Ideální stav je když člověk může v pohodě zapálit petrolejku , nalít si skleničku whisky a v klidu počkat až to někdo opraví.
Kdo elektřinu nutně potřebubuje, protože výpadkem by mu vznikla veliká škoda, asi bude mít nějak řešenou zálohu.
Když se jedná o výpadek velkého rozsahu, nejde nic - mobilními sítěmi a fixním internetem počínaje.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Yossarian 15.12.2025, 10:36
Nerozumím, co má vyřešit zaslaní SMS když se upálí N v rozvodnici? SMS asi paní v ničem nepomůže.
Nevyřeší vůbec nic, kol. Schwarz píše o přístupu k portálu bez dat, aby se dozvěděl o poruše a doby do odstranění, ne o tom, že ten modem shořel.
Jan Yossarian:
Citace: Jiří_Hrubý 15.12.2025, 15:10
Nevyřeší vůbec nic, kol. Schwarz píše o přístupu k portálu bez dat, aby se dozvěděl o poruše a doby do odstranění, ne o tom, že ten modem shořel.
Já myslel, že reaguje na
Citace
Zhasne jen část bytu, hledáme spálenou pojistku v bytovém rozvaděči nebo na desce elektroměru.
Zhasne celý byt, ostatní byty svítí, je vadná pojistka v odbočné skříni.
Zhasne několik bytů, chyba je ve spálené hlavní pojistce v přípojkové skříni.
Zhasne celý dům i sousední domy, porucha je na přívodu, v kabelové skříni, trafostanici nebo v elektrárně.
Toto by se mělo učit někde na školách, základní logika.
Jiří_Hrubý:
No, já si naopak myslím, že tohle je vynikající osvětový článek pro (nechci rovnou říkat jakou generaci, protože je tam světlých výjimek přeci jen víc, než jsem se domníval) ale tak vůbec pro ty, co první co udělají, jak zhasnou světla, vezmou mobil, druhá že zkontrolují wifi a třetí, že volají zákaznickou linku, že mají doma tmu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana