KUTIL: Co dělat, když v bytě náhle všechno zhasne

<< < (4/6) > >>

Jiří x Svoboda:
Ve dne se stačí podívat na elektroměr k nejbližším sousedům. Svítí? Pokud ano, zobrazuje všechny fáze? Takto jsem několikrát jednoduše a efektivně řešil výpadek na L2 kdy jednou to byla moje pojistka před elektroměrem a jindy chyběla L2 v celé ulici. Pak tedy hovor na PRE a do desítek minut zajištěna oprava. Citace: Jiří Schwarz  15.12.2025, 21:07

Když o elektrice něco vím, dokážu si logicky něco odvodit, něco si zkusit.
Je spousta lidí, co jsou jen "odběratelé"
Večer vidím, jestli zhaslo i okolí nebo ne
Ve dne už to tak patrné není...

Takže je otázkou kde a jak má laik začít s pátráním co se děje

Miroslav Minařík:
Citace: Jiří x Svoboda  17.12.2025, 09:08

Ve dne se stačí podívat na elektroměr k nejbližším sousedům. Svítí? Pokud ano, zobrazuje všechny fáze? Takto jsem několikrát jednoduše a efektivně řešil výpadek na L2 kdy jednou to byla moje pojistka před elektroměrem a jindy chyběla L2 v celé ulici. Pak tedy hovor na PRE a do desítek minut zajištěna oprava.

Jirko, myslíš si, že je to vždy jednoduché kouknout na elektroměr souseda? To jsou sice ty nejednoduší ověření, tedy které snad napadnou každého.
Už vidím sousedku jak uvědoměle zvoní na souseda aby mu zkontrolovala elektroměr.  (dance)

Milan Hudec:
Jen tak pro pořádek, kolikrát jste kdo v roce vyrazil jistič pře EM, či kolik bylo výpadků směrem k přenosovce?

Za mne tak dva případy v roce, o tom nemá cenu diskutovat

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  18.12.2025, 19:26

Jen tak pro pořádek, kolikrát jste kdo v roce vyrazil jistič pře EM, či kolik bylo výpadků směrem k přenosovce?

Za mne tak dva případy v roce, o tom nemá cenu diskutovat

Letos čtyři. 3, 5, 5 a 8 hodin. Proto jsem udělal zásadní opatření!

Milan Hudec:
U těch 8 hod už jde trochu o potraviny v lednici, hlavně v létě, jinak v tom nevidím nic zvláštního.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana