AFDD dobývá už i rozvojové trhy
Václav Třetí:
V Sapě by určitě pomohl AFDD (AFCI), zejména u toho největšího požáru, který hasiči hasili týden. Tam byla příčinou rozsvícená holá žárovka zarovnaná papírovými a polystyrenovým i obaly s elektronikou.
Ovšem brzy budou mít ve Vietnamu AFDD v každé bambusové chýši. Zejména, jak jsem se před časem dočetl v anglicky psaném materiálu, že v nějaké oblasti na onom konci světa cituji (přeloženo): Napětí obvykle kolísá mezi 170 až 190V. Přitom jmenovité mělo být 220V. To bude AFDD pracovat velice spolehlivě!
Zato u nás a potažmo v celé Evropě nebude AFDD spolehlivě plnit svoji funkci až do té doby, než přejdeme na koncepci distribuční sítě po vzoru severní Ameriky, tedy, že každý objekt má svoje DT.
Jiří_Hrubý:
Citace: Václav Třetí 20.10.2025, 16:36
Zato u nás a potažmo v celé Evropě nebude AFDD spolehlivě plnit svoji funkci až do té doby, než přejdeme na koncepci distribuční sítě po vzoru severní Ameriky, tedy, že každý objekt má svoje DT.
Stačí se podívat na výstup z analyzátoru v DTS.
Málokde se najde hezká sinusovka. Příčiny jsou zřejmé a bude s tím souviset i omezená citlivost až necitlivost afdd, pokud porovnávají poruchu a čistou síť bez různých zpětných vlivů. Měřením nepodloženou informaci mám takovou, že v objektu s FVE, kde si majitel nechal afdd instalovat, docházelo k vybavení při kolísání výkonu a činnosti wattrouteru. Což by odpovídalo tomu, že zabordelená síť může a zřejmě i ovlivňuje činnost afdd.
František Šohajda:
Citace
že v objektu s FVE, kde si majitel nechal afdd instalovat, docházelo k vybavení při kolísání výkonu a činnosti wattrouteru.
Před lety jsem dělal kontrolu po požáru mražáku (chytnula horní elektronika měření stupňů a od ní zateplený strop suterénu) Škoda byla dost velká (celý suterén ohořelý i s věcmi).
Proto jsem si dal na vývod mražáku AFDD asi před 1,5 rokem a nic to nedělá. FVE jede do domu skoro stále, distribuce jen minimum.
Jiří Kantner:
Citace: František Šohajda 21.10.2025, 12:00
Před lety jsem dělal kontrolu po požáru mražáku (chytnula horní elektronika měření stupňů a od ní zateplený strop suterénu) Škoda byla dost velká (celý suterén ohořelý i s věcmi).
Proto jsem si dal na vývod mražáku AFDD asi před 1,5 rokem a nic to nedělá. FVE jede do domu skoro stále, distribuce jen minimum.
Jan Yossarian:
AFDD na rozdíl od fíčka není stále schopno prakticky prokázat svou prospěšnost světu!
Když pominu to, že se do Evropy dostalo po strašně dlouhé době. Taky se tu o tom někdo zmiňoval, tak mezitím co v US na to má každý inspektor zařízení k otestování, u nás musíme stále něčemu věřit, že je to OK a že to něco dělá.
Tedy lze logicky dovozovat, že to v Evropě nikdo víc jak deset let po uvedení v USA nepotřeboval. Neštěkl pes. A ejhle, něco se stalo (nikdo neví co) a najednou se roztrhl pytel s novinkou. Všichni začali vyrábět, školit a ejhle nikomu se to nepodařilo vybavit. Vše jiskřilo, hořelo a AFDD se tváří, že přesně ví, že je to jen trik. Ostatně to, že AFDD je inteligentní jsem už také slyšel. My jsme prý blbci a naše jiskření, tedy to, co zapálí dům, není to opravdové jiskření, na které taky zapálí dům ale zachrání ho AFDD.
A nyní jsme v situaci, kdy AFDD nikdo nechce zaplatit protože je to drahá Potěmkinova venice. Blbý. BNysnys klesá! Tak to nacpeme do technických norem! Ty jsou sice nezávazné ale ve spojení s požární bezpečností je to prvek ochrany! Sice se funkčnost prokázala jen v labyně a co už!
Tak výrobce školí aby prodal, projektant kreslí aby splnil požadavek normy a normotvůrce si zase udělal čárku, že něčím přizachránil svět. Mezitím svět, sice vybavený AFDD se řítí do ... tím, že místo toho aby se soustředil na to podstatné, vymýšlí administrativn í kulisy aby vykázal činnost.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana