Jak dlouho vydrží běžný spotřebič a má ho cenu opravovat?
Václav Třetí:
Je to smutné, ale je to tak. Jenže to udělá minimum lidí, téměř nikdo. To nelze očekávat od ženy nebo humanitně "laděného" zákazníka muže. Ten neumí vzít šroubovák do ruky, tomu bych ho zakázal používat, aby si neublížil. A ještě je potřeba mít znalosti nebo zkušeného kamaráda. Také občas něco na nových nebo téměř nových zařízeních opravím nebo změním, většinou ale až jako reakci na počínající problém. Je dobré sledovat zařízení po koupi a reagovat na sebemenší změny chodu , zvuky a podobně. Obvykle se to vyplatí.
Marian Hanzalík:
Citace: Martin Novák 13.09.2025, 17:37
.....pračka Samsung koupená v 2022 už se sype a podle zvuku jí odchází ložiska (která nelze vyměnit).
Ložisko je možné vymenit, plastová nádrž sa rozreže a znovu zvarí, robí to jedna firma v Ostrave.
Michal Čeleda:
Citace: Marian Hanzalík 16.09.2025, 15:18
Ložisko je možné vymenit, plastová nádrž sa rozreže a znovu zvarí, robí to jedna firma v Ostrave.
Ano, nám vydržela cca půl roku.
Opravit či neopravit? Asi je více pohledů - udělám to tak, že to zas chvíli vydrží, cena opravy, cena nového spotřebiče, "citový vztah" ke spotřebiči :-), dostupnost jiného stejných vlastností, ... jednoduchá otázka, složitá odpověď.
Juraj Rojko:
Od doby co už nemáme pračku Tatramat jsem osobně žádné větší problémy s kvalitou velkých spotřebičů neměl. A pokud se někdy nějaká závada vyskytla, tak nebyl problém s levnou opravou vlastními silami ani s náhradními díly. Nejzajímavější byla asi oprava elektroniky v pračce Miele, která se ukázala jako konstrukční vada - použití poměrně poruchové součástky, která se však naštěstí dá za pár korun běžně koupit a snadno vyměnit. Díky stopám po uniklém magickému dýmu nebyl problém zjistit kde je problém. (Celá náhradní deska od výrobce má cenu pračky levnější konkurence). A největší milé překvapení bylo nedávno, když mi servisní oddělení TEKA ochotně poslalo za přiměřenou cenu novou elektroniku do 15 let staré digestoře, která se už dávno nevyrábí. Tím u mne tato značka postoupila v žebříčku oblíbenosti o hodně míst nahoru.
Jiří Kantner:
Zrovna dnes jsem si cestou do práce jel vyzvednout novou kotvu do úhlové brusky Milwaukee vyrobené někdy v roce 2004. Podobné zkušenosti mám i s nářadím ELU (Eugen Lutz) které skončilo cca 80.-90 Letech a bylo převzato výrobcem Black&Decker. Ti následně založili Dewalt a převedli tam většinu produktů ELU. Světe div se předloni jsem tam objednal náhradní díl do horní frézky ELU a do 14 dnů byl na prodejně. Cena lidová, nemohla pokrýt ani dopravu. Ne, nemaji k dispozici už plný sortiment náhradních dílů na tenhle model ale i tak klobouk dolů.
P. S. Neni to reklama, jen milá osobní zkušenost, která je v dnešní době vzácností.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana