Ai: Kdy Ai pomáhá degeneraci mozku elektrikáře?
Jan Franěk:
Citace: Miroslav Minařík 25.07.2025, 14:01
A co kdybychom se už odpoutali od toho, co se s umělou inteligencí stále podbízí a vnímali to jako stroj? Stroj nemá odpovědnost, tak proč stále na něj něco svádíme? Proč máme očekávání v nadpřirozeno, když to sestavují lidé?
A povinností každého technika je znát schéma! A né se modlit aby udeřil blesk jinde!
Osobně jsem prozatím směrem k AI více opatrný. Jo, prostě s ní prozatím moc neumím, to přiznávám. Pomáhá mi s vyhledáváním závad v normách, které potřebuji napsat do revizní zprávy. Přestože výsledky nejsou 100%-ní, pomáhá AI alespoň správně nasměrovat moje hledání. Šetří mi to velké množství času. Možná až se naučím lépe, nebo správněji ptát, budu dostávat přesnější odpovědi. Ano, díky tomu méně listuji normami a lze tak s nadsázkou (možná i bez) říci, že mozek více degeneruje (drinks)
Nějaké "hraní" s AI, kdy by pro mne vytvářela texty nebo obrázky, tak k tomu jsem se prozatím nedostal a přiznávám že mne to prozatím ani neláká. Ale nikdy neříkám nikdy. Uvidíme v budoucnu jestli dokážu AI do své činnosti vzhledem k mému zaměření více zapojit
Pavel Horský:
Já si stále říkám, že prostě a jednoduše záleží na zdroji, ze kterého se Ai učí. Je vůbec schopna rozeznat, zda nepřevládají nepravdivé a zavádějící informace?
A že ji lze jednoduše nachytat na švestkách, o tom snad nemusím ani psát.
Pro mě je zatím Ai takovým mrtvým nic, ale přesto věřím, že jednou bude k užitku, ale zároveň se moc bojím toho, jak snadno bude zneužitelná pro výpomoc nekalým živlům.
Jsou lidé, kteří jsou z ní nadšení, já mezi ně zatím nepatřím a snažím se držet v pozadí, ale ve střehu. Degenerace mého mozku se tedy stále děje výhradně starou metodou.
Milan Hudec:
Pokud by šachy neměly jasná pravidla, tak člověka taky hned tak neporazí.
Takhle čmuchá v mnohdy popletených normách a je zmatená.
Merick Kir:
Citace: Milan Hudec 27.07.2025, 14:30
Pokud by šachy neměly jasná pravidla, tak člověka taky hned tak neporazí.
Takhle čmuchá v mnohdy popletených normách a je zmatená.
Ano,
každá z dostupných služeb má nějaká pravidla.
Ale pokud nejsou data ve správném formátu, tedy pokud si vyzobává úryvky z komerčních článků, popisků v e-shopech nebo jinak neredigovaných fórech. Tak je výsledek přesně jak píšeš. A také to závisí jak je která ai nastavena, pro jaký výstup a nakonec schopnost uživatele v promptování.
Ale tím, že uživatel přichází na vrub mechanismu a ověřuje výstupy (spíše naopak) ale ztrácí fantazii jak k tomu výsledku přijít sám. Na druhou stranu, vlastní hlavou by mu to trvalo proti ai neskutečně dlouho.
Mozek bude degenerovat tehdy, pokud ho z procesu výsledku začneme vynechávat!
Jak se líbí tato definice?
Milan Hudec:
Kdeže, každý elekrikář např.ví, že prodlužka může být max dlouhá tolik a tolik m., řeší to dvě normy, každá jinak.
Elekrikář provede závěr na základě zkušeností či pravního povědomí, které si obhájí pro sebe (všem to prošlo, proč né mě).
Ai začne hledat s výsledkem, zjednoduším, nějak max.dlouhá by měla být, leč když bude delší nic moc se nestane.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana