Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Ai: Kdy Ai pomáhá degeneraci mozku elektrikáře?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Ai: Kdy Ai pomáhá degeneraci mozku elektrikáře?  (Přečteno 275 krát)
Merick Kir
Soukromý profil ...
*

Osobní profil, pohled, alter ego, bla bla ...

« kdy: Dnes v 08:02 »

Ai: Kdy Ai pomáhá degeneraci mozku elektrikáře?
    Nejsem si jistý, zda nadpis s nadsázkou brát, či nebrat. Je totiž pravda, že všeho moc škodí. Pokud se ponoříte do možností chatbotu umělé inteligence, najdete si své zkratky, které skutečně pomohou zrychlit pracovní proces, může se snadno stát, že opustíte staré konvenční způsoby. A to dobře opravdu není.

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Ai: Kdy Ai pomáhá degeneraci mozku elektrikáře?

Zaznamenáno

.

Jednou jsem přišel na toto ...ajoooo
Jsme svobodní, však stejně otroci toho,
co nám umožňuje svobodnými býti!

Soukromě, Off-Topic komunikuji zde!
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

« Odpověď #1 kdy: Dnes v 12:17 »

Po přečtení knihy Manfreda Spitzera a prostým pozorováním okolí, jsem o škodlivosti AI na schopnost konstruktivně uvažovat a hledat alternativy při řešení problému.
Člověk je od přírody tvor líný, pokud nekompenzuje každodenní nutnost lovu mamuta adekvátním pohybem a jen toho mamuta koupí v marketu, ochabnou mu svaly a dostaví se obezita.
Pokud se obdobně při použití mozku omezí jen na Google či AI, bude z něj prostý debil, nekriticky přijímající výsledky zadání. Protože je to tak snazší.
Velmi se těším na skutečný blackout, protože když jsem na vlastní oči viděl několikrát zoufalce, kterým nefungovala WiFi a data, jak buď bezmocně mlátili do telefonu, stáli v rohu místnosti a nevěděli co se děje a další kteří sedli do auta a vyrazili do vedlejšího města, hledat síť, pak bude velmi zajímavá statistika kolik takových zešílí či spáchá sebevraždu.
Ono je to s AI jako s chlastem. V rozumné frekvenci a objemu užívání může být i prospěšný, ale jak se na něj někdo začne spoléhat jako na řešení každého i neexistujícího problému, je jako osobnost na odpis.
Zaznamenáno
Michal Čeleda
Neverifikovaný uživatel @6

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 13:32 »

Vypadá to, že čím více budeme závislí na AI či jiných systémech/zdrojích, ... (elektřtina, WiFi, GSM, FB, ...) tím méně budeme schopni sami řešit situace, až je mít nebudeme (blackout, výpadek inetu, GSM, ...) a tím více budeme v p.... . Jak píše p. Hrubý - lidi budou vztekle mlátit do zásuvky, protože bez elektriky si neporadí třeba jen s prostou přípravou oběda.

Zaznamenáno
Merick Kir
Soukromý profil ...
*

Osobní profil, pohled, alter ego, bla bla ...

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 13:51 »

Po přečtení knihy Manfreda Spitzera a prostým pozorováním okolí, jsem o škodlivosti AI na schopnost konstruktivně uvažovat a hledat alternativy při řešení problému.

Dodám názvy knih Manfreda Spitzera např. Kybernemoc, Digitální demence ...

S tou škodlivosti při zvýšení lenosti úvah souhlasím!,   ovšem to ohrožuje především ty, kterým stačí první výsledek ai a práce je hotová. Pokud bych měl dát svůj názor kdy ai /ne/škodí, pak se nůžky otvírají například dvěma směry ...

• Jsem obyčejný elektrotechnik . Jsem obyčejný člověk. Tady mám diplom, tady mám oprávnění. Dělám to, co se po mě chce. Chodím na školení. Nemám na ai čas. Nevím k čemu by mi byla. To je pro ty mladé. Já to už doklepu. Ai lže. Všechno si najdu na internetu.
    • Ve škole mě toho moc nenaučili. Chtěl bych být fakt mistrem své práce. Vždy udělám více, než se ode mne čeká. Dost toho najdu na internetu. Ai je nepřesná ale strašně mi pomáhá. Kvůli Ai musím víc ověřovat, víc číst. Díky používání Ai jsem se kontrolami naučil víc, než za posledních 20 roků.

Mozek je sval a Ai je stroj. Sval musí cvičit a stroj se musí ověřovat. Když sval necvičíme, když stroj nekontrolujeme ...
    [/list]
    Zaznamenáno

.

Jednou jsem přišel na toto ...ajoooo
    Jsme svobodní, však stejně otroci toho,
    co nám umožňuje svobodnými býti!

Soukromě, Off-Topic komunikuji zde!
    Jiří_Hrubý
    Neverifikovaný uživatel @7

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 15:04 »

Úvahy sice správným směrem, ale opomínáte realitu lenosti. Ověřovat práci AI, kolikrát to někdo udělá? Namátkou zkušenost, hledal jsem, jak vyndat v autě stropní lampu kvůli výměně žárovky. První výsledek odpověď AI, že je to jednoduché, typ auta seděl, spousta omáčky a jeden z pokynů mimo odpojení baterie i vypnutí jističe a když nebude žárovka svítit, mám zkontrolovat hlavní jistič a pak zavolat elektrikáře.
    Zkrátka výtah z různých i bulvárních zdrojů. Na první pohled hovadina.
    Jenže dejme tomu student, nebo technik bez znalosti konkrétního odvětví se zeptá na něco pro AI snadného, třeba to i ověří z jiných zdrojů, ne nutně internet, ze kterého AI čerpá, no a ono to vyjde. Skoro bych se vsadil, že podruhé už bude s ověřením váhat a napotřetí bezmyšlenkovit ě přijme závěry AI jako hotovou věc.
    Díváte se na to z pohledu experimentátor a, který má dostatek přehledu, inteligence a sebereflexe, aby věděl, co dělá, ale BFU funguje jinak.
    Já se s těmi uživateli občas potkám, když se ale ptají i na banalitu, jako barva terčíku pojistky a pak mi do telefonu ty nesmysly tlumočí, připadám si, jakoby ke mně promlouvala AI skrzeva debila.
    A ano, vím, že AI má širší uplatnění, ale jen pro specifické uživatele, ne pro BFU.
    Zaznamenáno
    Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
    « předchozí další »
    SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
    +420 910 100 100
    Stránka vytvořena za 0.054 sekund, 23 dotazů.