Co DNES je a co určitě není odborný časopis?
Marian Hanzalík:
AmatÉrskÉ radio v 80-tych rokoch a dnes je obrovskÝ rozdiel. Možno to súvisí so sytémom, ktorý tu bol. Dnes tam už nebudú prispievať odborníci na úrovni RNDr. Sýkora, alebo Pavel Dudek a mnohí iní.
Jan Palička:
Citace: Marian Hanzalík 27.08.2025, 11:15
AmatÉrskÉ radio v 80-tych rokoch a dnes je obrovskÝ rozdiel. Možno to súvisí so sytémom, ktorý tu bol. Dnes tam už nebudú prispievať odborníci na úrovni RNDr. Sýkora, alebo Pavel Dudek a mnohí iní.
Jako tehdejší pravidelný čtenář nejen ARA a ARB, ale i Udělej/urob si sám jsem byl zvyklý na vysokou technickou úroveň obou časopisů, ve slaboproudu zejména u tematických ARB. V "kutilství" pak bylo USS časopisem nikde jinde nevídaným; dodnes si vzpomínám na propastný rozdíl mezi tímto časopisem a německým Hobby, který se mi dostal do ruky, kde čtenáře na asi 10 stranách s obrázky učili, jak vyměnit šňůrový vypínač na lampičce.
Ono to bylo dáno tím, že co si člověk nevyrobil/nepostavil, neměl. Což zase na druhou stranu zvyšovalo technickou úroveň českého a slovenského občanstva. Holt Dalibor a jeho nouze......
Kdeže ovšem loňské sněhy jsou.
Jaromír Táborský:
Amatérské Rádio bylo už ze svého názvu jiná liga. V naší branži jsme sice všichni bastlili plošňáky zesilovačů a barevné hudby ale v silnoproudu je to o něčem jiném. Asi záleží na nás, co chceme číst. Vzpomínám si, že jednou měl Elfetex v Brně odbornou konferenci na LED svítidla. Očekával jse tedy odbornou konferenci. Celý program byl složený z reklamních vstupů. Dozvěděli jsme se historie firem výrobců, jejich vize a poslání. ocenění a certifikáty a samozřejmě co vše vyrábí. Bohužel z problematiky kterou potřebujeme skutečně řešit vůbec nic. Pak jsme dostali najíst (to bylo jediné hodnotné) a šli jsme domů. Od té doby mi pořád plní emailovou schránku (pro spam) a od té doby jsem si Elfetex škrtl jako dodavatele.
A s časopisy podobně. Nebudu jmenovat ať nepoškozuji, ale pokud v časopise není jiného, než slova marketingu, tak mě to neoslovuje. Pro mne je partner pouze produktový manažer, který svoje produkty zná víc, než já z jejich katalogu.
Na jednom z veletrhů jsem mluvil s pracovníky koncernu a ptali se, co čtu a zda vůbec něco čtu. Odpověděl jsem, že čtu a hodně ale jejich reklamní nesmysly určitě ne.
Prý je taková doba digitální, kdy nikdo nic nečte. Připadá mi to, že líný marketér neví co by měl dělat, tak z nás udělá primitivy. Dám nám plechovku píva a obrázkové leporelo a má splněno.
A tak přátelé, dostáváme se zpět do doby našeho mládí, kdy nám naši učitelé četli své ručně psané zkušenosti na tabuli. Tehdy nebyla technologie a dnes je digitálních technologií příliš.
(drinks)
Výsledek? Stejný.
Marian Hanzalík:
Niekedy v roku 1983 sa mi dostal do ruk francuzsky casopis podobneho zamerania ako AR. Odborne clanky a navody boli na horsej urovni, ale tuzobne som sa dival na katalogy suciastok ktore sa dali objednat a o ktorych dostupnosti sa nam tu bezne nesnivalo.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana