Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #54 kdy: Včera v 19:35 » |
|
Rozhodně nežiji v ideálním a sluníčkovém světě. Nicméně to že to někdo bastlí mne prostě nezajímá a nepřesvědčí o tom, že to budu bastlit také. Většina mých zákazníků se mnou spolupracuje právě proto. Ti co je pro ně důležitá pouze cena si prostě vybírají jiné dodavatelské firmy. I tak mám práce dost a znám okolo sebe mnoho kolegů kteří jsou na tom podobně, nebo často i lépe než já.
Je v pořádku že je k dispozici celé široké spektrum firem. Od těch levných (nemusí nutně znamenat že úplně špatných), po firmy s bohatými zkušenostmi, nebo přímo specializovaný ch na konkrétní činnost, které se nemusí bát říci i o vyšší odměnu. Zákazník tu cenu většinou rád akceptuje právě proto, že v jejich práci vidí tu přidanou hodnotu. Pokud někdo nevidí ve kvalitně provedeném díle (a nemusí jít jen o ten zemnič) tu přidanou hodnotu, tak je to taky v pořádku. To že kvalita je mizerná, nebo zemnič který je z hlediska bezpečnosti rodiny velmi důležitý vydrží cca třetinu toho co správně provedený v rozdílu třeba jen 2 tisíceKč, je jejich volbou. Ale pak ať si nestěžují a nechtějí řešení které stojí pár korun. Už jsme řešili "opravu" zemniče po cca 10 letech, kdy bylo nutné obkopat celý dům, rozebrat chodníky a podobně. Ušetřené cca dvě tisícovky za realizační firmu, stály investora víc jak dvě desítky tisíc i když si část prací prováděl sám. To je pouze jeden z mnoha případů z praxe. Znám ovšem i mnoho případů kde nad tím mávnou rukou s tím že se jim zatím nic nestalo a tak to snad vydrží. Opět jejich volba a odpovědnost. Je mi to pak také jedno.
|