Pátrali jsme! Jak je skutečně reálné ono bez šroubů?

(1/5) > >>

Filip Horáček:
Realita bezšroubových elektroinstala cí
    Bezšroubová technologie mění způsob, jakým elektrikáři přemýšlejí o spojení. Už nejde jen o to, co drží vodiče pohromadě, ale o to, kdo nese zodpovědnost za kvalitu spoje. Proč by měl montér přemýšlet, jestli dotáhl šroub správně? Když to může za něj udělat pružina? Doba šroubová pomalu končí a s ní i zbytečné chyby, přetažené závity a reklamace. Co znamená, když ve světle dnešní techniky zahlédneme "čokoládu"? Odpověď je často jednoduchá "úspora na úkor bezpečnosti". Bezšroub znamená rychlejší práci, jistější výsledek a klidnější spaní. Kdo by si přál v rozvaděči dohledávat spoj, který někdo utáhl "tak akorát"?

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
    ... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Pátrali jsme! Jak je skutečně reálné ono bez šroubů?

Milan Hudec:
Keramická čoko je např. co se týká spojování Al vodičů nenahraditelná, stejně tak s wagem neuspěji ve vlhkém či vinném sklepě (u zásuvek se oxidace při zatížení prorazí, světla malých příkonů blikají.
Takže bezšroub ano, ale ne vždy.
Nemám rád hodnocení jen se samými klady jako v článku, takový výrobek nikdy existovat nebude.

Jaromír Táborský:
Citace: Milan Hudec  17.06.2025, 10:16

Keramická čoko je např. co se týká spojování Al vodičů nenahraditelná, stejně tak s wagem neuspěji ve vlhkém či vinném sklepě (u zásuvek se oxidace při zatížení prorazí, světla malých příkonů blikají.
Takže bezšroub ano, ale ne vždy.
Nemám rád hodnocení jen se samými klady jako v článku, takový výrobek nikdy existovat nebude.

Také nemám rád vychloubačné články ale toto mi nepřipadá jako marketing. Se velmi body vnitřně souhlasím a nevidím na tom nic nereálného. Pane Hudče nevím kde pracujete ale o čokoládách a hliníku by mohli kolegové z údržby napsat celé romány. Zkrátím to, to co jste uvedl je přesně obráceně. Kde kouká ještě hliníkový vodič, tak wago a pasta. A vinné vlhké sklepy to samé. Netuším odkud pramení vaše domněnky ale když to tak pročítám, baví vás provokace které pak všichni vyvrací, že?

Ale abych nebyl tak moc pozitivní, tak by mě zajímal skutečně nějaký ověřitelný zápor Waga. Ale něco reálnějšího, něž balkónové pokusy v kyblíku vody. :-) Zatím vše, co jsem četl nebylo podložené, nebo šlo o čínskou kopii nabo nebyly dodrženy instrukce montážního postupu. Nemáte něco na tento způsob?

Milan Hudec:
Citace: Jaromír Táborský  17.06.2025, 10:41

Také nemám rád vychloubačné články ale toto mi nepřipadá jako marketing. Se velmi body vnitřně souhlasím a nevidím na tom nic nereálného. Pane Hudče nevím kde pracujete ale o čokoládách a hliníku by mohli kolegové z údržby napsat celé romány. Zkrátím to, to co jste uvedl je přesně obráceně. Kde kouká ještě hliníkový vodič, tak wago a pasta. A vinné vlhké sklepy to samé. Netuším odkud pramení vaše domněnky ale když to tak pročítám, baví vás provokace které pak všichni vyvrací, že?

Ale abych nebyl tak moc pozitivní, tak by mě zajímal skutečně nějaký ověřitelný zápor Waga. Ale něco reálnějšího, něž balkónové pokusy v kyblíku vody. :-) Zatím vše, co jsem četl nebylo podložené, nebo šlo o čínskou kopii nabo nebyly dodrženy instrukce montážního postupu. Nemáte něco na tento způsob?

Nejsem prostě přesvědčen, že ona pasta bude plnit funkci ve svorce i po padesáti/šedesáti letech.
Pokud ano, asi už svoji pochybnost neomluvím (dance)

Jaromír Táborský:
Citace: Milan Hudec  17.06.2025, 11:55

Nejsem prostě přesvědčen, že ona pasta bude plnit funkci ve svorce i po padesáti/šedesáti letech.
Pokud ano, asi už svoji pochybnost neomluvím (dance)

50/60létech? Jako bez toho, čemu říkáme údržba? Dotahování šroubů má také své limity, proč by zaplácnutí kontaktů běžnou kontaktní vazelínou měl být problém? A těmi 50/60 roky jste tedy aspoň pobavil, no.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana