Je za 26 tisíc natažení kabelu a zazdění rozvaděče od PRE tržně v pořádku?
David Hruda:
Citace: František Šohajda 22.05.2025, 10:57
Jednou jsem narychlo zavolal na distribuci, potřebovali jsme něco dohledat v zemi hledačkou. Dostali objednávku a dojeli....dopr ava v místě, práce s cestou cca 1 hodiny-celkem 2800.-Kč
(Jiný nikdo neměl čas....)
Jestli to bylo hned na počkání, tak za mě je ta cena úplně v pohodě...
František Šohajda:
Citace: David Hruda 22.05.2025, 21:03
Jestli to bylo hned na počkání, tak za mě je ta cena úplně v pohodě...
Dojeli druhý den po objednání....
Jan Franěk:
Tak co PRE vlastně udělalo?
Technik musel přijet na obhlídku a následně zpracovat technický návrh řešení.
Pak udělali nějaké podklady, možná dokumentaci, jako podklad pro cenovou nabídku od partnerů.
Poptali partnery (možná hned stanovili cenu) a vybrali realizační firmu
Ta provedla montáž a předala vše do PRE
PRE to zpracovalo, osadilo elektroměr a zaplombovalo.
Protože máme informace jen z jedné strany, může se nám to zdát možná předražené, ale domnívám se že tomu tak úplně není, nebo nemusí být.
Potkávám se s tím často i během revizí. Provedete revizi a zákazník si myslí že cena neodpovídá tomu, že jste u něj byl cca 1h. Ale kde je doprava, příprava, zpracování naměřených dat a zjištění do revizní zprávy? Kde jsou náklady na tisk, techniku revizáka, pravidelné kalibrace,...........a nakonec i na jeho vzdělávání, sw a pravidelné přezkušování nebo normy? Nezapomeňme třeba i pojištění odpovědnosti a další "skryté" náklady.
Osobně nemám rád podobné dotazy ohledně ceny, když nemáme k dispozici veškerá data, jen zákazníka které mu se zdá cena nadsazená. Je to svádějící k rychlému odsouzení dodavatele za přemrštěnou cenu.
Jediné s čím mohu tak nějak souhlasit je to, že si PRE do svého rajónu, tedy do svých rozvodů, nepustí každého elektrikáře, ale jen své prověřené firmy. A ano, znamená to i nějakou cenovou úroveň, nad odměnu běžného elektrikáře který si svou cenu neumí často spočítat a vyhrává práci na základě minimální ceny.
Milan Hudec:
Kde je hranice, co si majitel může v těchto případech připravit svépomocí?
Tuto otázku dostávám celkem často, a nejsem si jist relevantní odpovědí.
František Šohajda:
Distribuce má vždy jiné ceny jak ostatní.
Viz ceníky.... (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana