Mohu použít AlMgSi8 bez doplnění kovovým hrotem jako pomocný jímač?

<< < (5/6) > >>

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  18.05.2025, 09:57

Milane, Ty mě moooooc bavíš  (dance)
Toto jsem opravdu nikdy nikde neslyšel a ve škole už vůbec ne.
Jsem přesvědčený o tom, že nikdo z vyučujících toto nikdy neslyšel.

No, když si udělám samorecenzi dle dostupných inf,z netu (diplomky a pod.),  tak jsem to taknějak řekl s přimhouřením oka správně, nejsem metalurg, což víš, tak budeš muset omluvit moje nepřesnosti.
Jak říká klasik: šel správným směrem, jen trochu klikatě (poklona)

Václav Třetí:
Dříve zmíněná anténa CB je ze slabostěnných trubek, pouze nejvyšší díl bývá plný o průměru obvykle 6mm. Anténu 5/8 lambda (délka 6,8m) zasaženou bleskem na paneláku v  Praze jsem viděl a měl v ruce. Byla rozteklá téměř v celé délce, přesto, že se jednalo o anténu způsobilou přenášet výkon až 2kW a byla i mnohem robustnější, protože se jednalo o anténu původně určenou pro ama pásmo 28MHz. Rozdíl v odolnosti je v použité slitině hliníku, antény nejsou z AlMgSi!

Jiří_Hrubý:
Přímý zásah almgsi drátu jsem neviděl, zato přímý zásah AlFe 110 způsobí rozstřik hliníku a přežije jen duše. U jiskřiště se ožehne vrstva zinku v místě vstupu. Pocitově považuji bambulku na jimač za užitečnější, než jen jako dekorativní prvek.

A s tím samokalením, když nám učitel přednášel, čím se lochuje atmofix a z čeho je vrták na sloupy a co se jak na montážích navařuje, pak opáčko na svářečáku, ono to v palici nějak zůstane.

Jiří Kantner:
Nevím nevím nevim jaký je ten mechanismus že stáčený vodič by měl mít větší odolnost..Hlin ík taje při 660 stupních, hořčík tak nějak podobně, takže i když to nebude eutektikum, tak výsledný bod tání bude někde níž. A malé příměs křemíku to nezachrání, spíš bych viděl nějaký mechanický vliv povrchové vrstvy těžko tavitelných oxidů, které zabrání skápnutí žhavého kovu. Pevně věřím, že konstruktéři vědí co dělají a ten materiál bude použitelný. Jinak upálené direktory antén jsem také už viděl.

Milan Hudec:
Stočením drátu se na jeho povrchu objeví drážky, no a tyto pomáhají vytvoření oné silnější oddolné povrchové vrstvy.
Dalším pro stáčení je deformace drátu ve svorkách, zatímco v paralelních to není patrné, při použití křížových se stykem drátů se materiál deformuje nad mez pevnosti.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana